ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
• Παρά τις σκόπιμες διαρροές περί δανείων και χορήγησης ομολόγου από το Δημόσιο στο ΤΠΔΥ( εφάπαξ) , για να «αποσυμφορηθεί» το ταμείο πρόνοιας από χιλιάδες εργαζόμενους που δε βλέπουν εφάπαξ, η αλήθεια έχει ως εξής:
• Το συντονιστικό των συνταξιούχων εκπαιδευτικών επισκέφθηκε τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ταμείου πρόνοιας και προέκυψαν τα εξής:
• Τα περί δανείων τα πληροφορείται η διοίκηση του ταμείου από τον τύπο. Καμιά επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Οι διαρροές στον τύπο είναι σκόπιμες και ίσως να έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους δικαιούχους από αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους.
• Το ταμείο δεν έχει χρήματα . Πληρώνει κάθε μήνα εφάπαξ σε 500 δικαιούχους περίπου από τις εισφορές των εν ενεργεία Δ.Υ. Ο αριθμός αυτός θα μειώνεται, επειδή συνταξιοδοτούνται, χωρίς να γίνονται προσλήψεις. Υπάρχουν 38.000 συνταξιούχοι που είναι στην αναμονή για εφάπαξ. Οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010 μετά την παρέλευση 5ετίας μπορούν να ελπίζουν, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται, αν δεν αναγκάσουμε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.
• Η μνημονιακή πολιτική οδηγεί σε χρεοκοπία τα ταμεία μας. Η μείωση των εισφορών από την «κατάργηση» των διορισμών θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για τη μείωση και των επικουρικών συντάξεων. Οι «πληροφορίες» στον τύπο που διοχετεύονται για μείωση των επικουρικών συντάξεων δεν είναι τυχαίες. Μας προετοιμάζουν «σαν έτοιμοι από καιρό» να δεχτούμε το «αναπόφευκτο»
• Κάποιοι έχουν ευθύνη που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Τα επικουρικά ταμεία και το εφάπαξ είναι δικά μας χρήματα. Το κράτος είναι υπεύθυνο για το πλιάτσικο που έγινε. Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι. Έπρεπε να ενημερώνουν , να καταγγέλλουν κάθε φορά για αποφάσεις που ήταν σε βάρος μας.
• Από την ενημέρωση που είχαμε, το ταμείο πρόνοιας επιβαρύνθηκε από χαριστικές αναδρομικές αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, από αναδρομικά εφάπαξ δικαστικών, από την υποχρεωτική κατάθεση των χρημάτων μας στην Τ.Ε χωρίς τόκο. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη σχέση του ταμείου με την χρηματιστηριακή απάτη. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα τις ευθύνες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας και ιδιαίτερα της ΑΔΕΔΥ για όλα αυτά τα χρόνια για τη στάση που κράτησαν και για τη μη ενημέρωση.
• Μετά από επίσκεψη στο Γενικό λογιστήριο( τμήμα συντάξεων) υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη χορήγηση συντάξεων στους συνταξιούχους του Υπουργείου Παιδείας. Δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι συνταξιούχοι του Οκτωβρίου. Στο τμήμα υπηρετούν 6 υπάλληλοι που δεν επαρκούν για τη διεκπεραίωση των συντάξεων. Καλούνται ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να απαιτήσουν τη στελέχωση του τμήματος με επιπλέον προσωπικό. Είναι απαράδεκτο να περιμένουν συνάδελφοι 8 μήνες για να πληρωθούν.
• Στα επικουρικά ταμεία η κατάσταση είναι δραματική. Το ΜΤΠΥ ο χρόνος αναμονής είναι 2 χρόνια και επικαλείται έλλειψη χρημάτων. Στο ΤΕΑΔΥ περιμένουν 40.000 συνταξιούχοι τη χορήγηση του μερίσματος και δεν υπάρχει προσωπικό για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων.
• Συνάδελφοι, χωρίς οργάνωση, κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν λύσεις. Είναι στο χέρι μας να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις που έχει. ΑΔΕΔΥ,ΟΛΜΕ,ΔΟΕ να κινητοποιηθούν. Η κατάσταση έχει φθάσει σε αδιέξοδο.
• Τετάρτη 11/5, ώρα 19.00, στην ΟΛΜΕ, καλούνται οι συνάδελφοι σε σύσκεψη. Θέματα: Ενημέρωση, καταστατικό.
Από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή
• Τάσος Σταυρόπουλος,210-6444768,6944-554161, tasstavro@ath.forthnet.gr
• Δήμητρα Παλαπάνη, 6946- 652837, dimpalapa@hotmail.com
• Ιωάννα Εγγλέζου, 210-5446432, 6972-671592, joanegl@hotmail.com
• Ροζίτα Σουραή, 6977-350521, rosai@pathfinder.gr
• Πόπη Μαζοκόπου, 210-2019567, 6976-777815
• Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, 6984-612185, takgiannak@hotmail.com
• Σταύρος Κωστόπουλος, 6944-711798, bikostop@ath.forthnet.gr

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι της προσωρινής Δ.Ε. είναι καλό να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο και δυναμικότερα.Ενημερώστε μας για το που βρίσκονται τα πράγματα σε σχέση με τη σύσταση του σωματείου και τι έχετε στο μυαλό σας για τη συνέχεια.
    Σας έχω στείλει και μήνυμα με τα στοιχεία μου και δεν πήρα απάντηση. Μπορούμε να βοηθήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή