ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

«Έφυγε» ο Τάσος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogsp

 

«Έφυγε» ο Τάσος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ

 

Αθήνα, 2 Μάη 2023

 

Έφυγε από τη ζωή χθες, 1η Μάη 2023, ο Τάσος Σταυρόπουλος , πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) από τη μέρα της συγκρότησής της.

  Ο Τάσος πέρασε όλη τη ζωή του μέσα στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να καλυτερέψει η ζωή των ανθρώπων, για να αλλάξει ο κόσμος. Από τα χωριά της  ορεινής Ηλείας μέχρι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης και την ΠΕΣΕΚ.

  Ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσφορά του προς τους συναδέλφους, τους φίλους, τους μαθητές του, τους συγχωριανούς του, σε όποιον του ζήτησε βοήθεια.

  Στάθηκε ακλόνητος μέσα στις γραμμές του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος, πίστευε ακράδαντα στην ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της ενωτικής δράσης όλων των εργαζομένων. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, αναδείχθηκε σε κύριο εκφραστή της αγωνιστικής στάσης μέσα στο κίνημα των συνταξιούχων και ειδικά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την ΠΕΣΕΚ της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρός της μέχρι σήμερα.

Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι που δέχτηκαν τη συμβουλή του, την υποστήριξή του, τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής και της επιβίωσης.

  Δεν ζήτησε τίποτα για τον εαυτό του.

  Για εμάς που τον συναντήσαμε στα σχολεία και αργότερα στο κίνημα των συνταξιούχων, η απώλεια είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να συνεχίσουμε το δρόμο του στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

  Ο Τάσος θα είναι πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας.

  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

                                                                Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Η πολιτική κηδεία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας, την Παρασκευή  5/5 , στις 12 το μεσημέρι.

6 σχόλια:

  1. Ο Τάσος έφυγε. Έδωσε την ύστατη ανάσα του και δεν θα ξανακαθίσει καμιά Τετάρτη πιά στο γραφείο του στην οδό Κορνάρου. Ήταν το ηθικό και πραγματικό στήριγμα, η αίσθηση ασφάλειας για εκατοντάδες συνταξιούχους συναδέλφους και για μένα. Λίγους μήνες έζησα τον αλτρουισμό του, την αγωνιστικότητα και τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του… Ήθελα να τον γνωρίσω περισσότερο.
    «Θα έρθεις στο γλέντι την Παρασκευή;» με είχε ρωτήσει την προηγούμενη εβδομάδα. «Φυσικά», είπα.
    Θα συναντηθούμε Τάσο, την Παρασκευή. Θα σε κατευοδώσω πικρά. … Ανείπωτη θλίψη…
    Γιάννης Τοπτσόγλου συντ. ΠΕ06 -ΔΟΕ Διεθνείς Σχέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απώλεια του Τάσου μας αιφνιδίασε όλους. Ήταν πολύτιμος βοηθός για όλους τους εκπαιδευτικούς και ακούραστος αγωνιστής. Με τον Τόσο αισθανόμασταν σιγουριά γι αυτά που μας έλεγε .Θερμά συλληπτήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
    Μαρία Στρατηγάκη Χανιά Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι παραπάνω να πει κανείς για τον Τάσο; Άνθρωπος με Α κεφαλαίο..... Γεωργία Γουργιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν άλλοι "μεγαλόσχημοι" συνδικαλιστές με τις ντουτούκες πήγαιναν μπροστά για μιά εφήμερη δημοσιότητα στα κανάλια, ο Τάσος καθόταν σιωπηλός πίσω. Δεν χρειαζόταν να αποδείξει τίποτα, ούτε να καλύψει τίποτα. Όταν αυτοί έγλειφαν τα κοκαλάκια που τους πετούσε το σύστημα με την μορφή της αργομισθίας, των δωρεάν ταξιδιών κλπ προνομίων, ο Τάσος έβγαινε μπροστά για να υπερασπιστεί το κύρος και την αξιοπρέπεια του συνδικαλιστή. Όταν αυτοί ξεπουλούσαν αυτούς που διαλαλούσαν ότι εκπροσωπούσαν για ίδιο όφελος, ο Τάσος έβγαινε μπροστά στον αγώνα. Ποτέ δεν κάθισε σε καρέκλα εκμεταλλευόμενος την θέση που του έδωσαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους. Δεν έλειψε ούτε μια ώρα από το μάθημα για δήθεν συνδικαλιστική δουλειά. Δεν έγλειψε ποτέ κοκαλάκια που του πέταγε η εξουσία για τον ελέγχει. Δεν απολογήθηκε ποτέ σε προστάτες όπως οι άλλοι, γιατί δεν είχε τέτοιους. Απολογούταν μόνο στους συναδέλφους του, που τον τιμούσαν με την ψήφο τους Έφαγε τόνους κιμωλία ορθός μπροστά στον πίνακα, προσφέροντας ανιδιοτελώς την ψυχή του στους μαθητές του και στους συναδέλφους του. Θα μας λείψει. Θα τον θυμούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς τον γνώρισα πριν μερικούς μόνο μήνες.
    Μακάρι να τον γνώριζα πολλά χρόνια πριν!
    Ένας ΆΝΘΡΩΠΟΣ σπάνιος !
    Σε βοηθούσε χωρίς καν να το ζητήσεις, σου μετέφερε ηρεμία και εμπιστοσύνη!
    ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!
    Ότι και να πω θα είναι λίγο ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ και για αυτούς που τον ήξεραν καλά!

    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΣΟ !

    Θοδωρής Φράγκος


    ΑπάντησηΔιαγραφή