ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Προς ΕΤΕΑΕΠ: Για την επικουρική σύνταξη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                Αθήνα    25.10.2019
         Προς:   κ. Ευάγγελο Απόστολο Κωνσταντίνου, Διοικητή  ΕΤΕΑΕΠ
                      κ. Επαμεινώνδα   Ατσαβέ, Υπ/τή     ΕΤΕΑΕΠ
                      κ.  Νικόλαο     Παγώνη       Υπ/τη      ΕΤΕΑΕΠ
          Κοιν:   α.   Γιάννη   Βρούτση   Υπουργό Εργασίας   και  Κοινωνικών Υποθέσεων
                       Β. Νότη Μηταράκη       Υφυπουργό   Εργασίας   και Κοινωνικών Υποθέσεων
                Θέμα:  Καθυστέρηση  έκδοσης   επικουρικών συντάξεων      

1.                 Το ΕΤΕΑΕΠ    σε πολλούς  ασφαλισμένους οφείλει  την επικουρική  σύνταξη, αν και έχουν συνταξιοδοτηθεί  πάνω από 5 χρόνια.    Το ταμείο  δεν εκδίδει την επικουρική σύνταξη με τη δικαιολογία  ότι  το ΙΚΑ  καθυστερεί  την επιβεβαίωση  του χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Το παράρτημα του  ΙΚΑ   στην οδό Νικηφόρου , το οποίο  έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές και αποκλειστικά  εξετάζει  όλους  τους πρώην ασφαλισμένους  στο ΤΕΑΔΥ, που έχουν διαδοχική ασφάλιση, δεν μπορεί  να ανταποκριθεί  λόγω  έλλειψης προσωπικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων υπαλλήλων. Επειδή οι  ευθύνες των προηγούμενων  κυβερνήσεων για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση  είναι μεγάλες, επειδή  οι ασφαλισμένοι   υφίστανται μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία , ψυχική και οικονομική, απαιτούμε   να δώσετε λύση. Οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη  είναι ασφαλισμένοι.  Μάλιστα πολλοί έφτασαν  στο έσχατο   σημείο  απόγνωσης  να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση   με την οποία  παραιτούνταν από το χρόνο ασφάλισης   στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ, προκειμένου να εκδοθεί   η επικουρική  τους σύνταξη  με βάση  τη δημόσια υπηρεσία τους.  
2.            Η κατάσταση  έχει φτάσει   στο απροχώρητο. Οι ευθύνες  για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση  είναι της Πολιτείας.  Διαχρονικά  όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη.  Για να   δοθεί  ένα τέλος στη ταλαιπωρία των συνταξιούχων,  είχαμε προτείνει στην προηγούμενη διοίκηση  Ταμείου   να εκδίδει  την επικουρική  σύνταξη,  σε όσους συναδέλφους έχουν διαδοχική ασφάλιση,  με βάση τη δημόσια υπηρεσία τους και, μετά την απάντηση από το ΙΚΑ,  να εκδίδει  την υπόλοιπη επικουρική  σύνταξη.  Τα στοιχεία  τα έχει το ταμείο από τη  συνταξιοδοτική  πράξη του ΓΛΚ. Περίπτωση λάθους  δεν υφίσταται, γιατί το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ θεσπίστηκε από 1.1.1983  και το ταμείο μπορεί να υπολογίσει  το συνολικό χρόνο ασφάλισης και  να κρίνει  αν δικαιούται  ο ασφαλισμένος  επικουρική σύνταξη.  Η πρότασή μας   έδινε  κάποια  λύση. Η  λύση όμως    είναι μία.  Η κυβέρνηση  και το Ταμείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους    και να  επιλύσουν το πρόβλημα ,   εδώ και τώρα.  Καμία δικαιολογία  δεν υπάρχει.  Για τη μεγάλη καθυστέρηση  υπάρχουν μόνο   πολιτικές ευθύνες.   Οι ασφαλισμένοι  πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν τα ματωμένα πλεονάσματα. Η συνέχιση  της καθυστέρησης από εδώ και πέρα  βαραίνει  αποκλειστικά-   δικαιολογημένα- την παρούσα κυβέρνηση.  

                             Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                             Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                                       Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου