ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Προς Υπουργό Εργασίας: Για την επικουρική σύνταξη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                Αθήνα    25.10.2019
                ΠΡΟΣ:  κ.  Γιάννη   Βρούτση    Υπουργό Εργασίας   και  Κοινωνικών Υποθέσεων
Κοιν: α      κ.  Νότη   Μηταράκη, Υφυπουργό Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων
      Β.    Δ.Σ    ΕΤΕΑΕΠ  , φιλελλήνων   13-15
              
Θέμα:     Επικουρική   σύνταξη

1. Το  ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΤΕΑΔΥ)  δίνει την επικουρική σύνταξη με τις ίδιες  προϋποθέσεις  που  συνταξιοδοτεί το ΓΛΚ. Πολλοί   συνάδελφοι που έχουν διαδοχική ασφάλιση ή έχουν εξαγοράσει πλασματικά χρόνια είναι υποχρεωμένοι να εξαγοράσουν το  χρονικό αυτό  διάστημα  για να τους χορηγηθεί  η επικουρική σύνταξη. Και ενώ το ΓΛΚ  δέχεται  την εξόφληση σε δόσεις και το ΜΤΠΥ  δέχθηκε(   από το Μάιο του 2016)  να κάνει συμψηφισμό με τα αναδρομικά μερίσματα που οφείλει το ταμείο, το ΕΤΕΑΕΠ  απαιτεί να πληρώνει  ο  συνταξιούχος  προκαταβολικά  το οφειλόμενο ποσό και μετά να περιμένει την έκδοση της επικουρικής σύνταξης. Επειδή  οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων  έχουν οδηγήσει σε απόγνωση  τους συνταξιούχους  και πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα  να  εξαγοράσουν τα χρόνια που απαιτούνται  για τη θεμελίωση της   επικουρικής σύνταξης,  το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ από  το Δεκέμβρη  του 2016 σε   συνάντηση  με τον τότε Διοικητή  και τους Υπ/τές  του ΕΤΕΑΕΠ  είχε θέσει το ζήτημα του συμψηφισμού  των οφειλών  των ασφαλισμένων στο επικουρικό ταμείο με τα αναδρομικά που τους  όφειλε το ταμείο.  Ο  τότε   Διοικητής μας διαβεβαίωσε ότι  θα  υπάρξει θετική εισήγηση του ταμείου στον   αρμόδιο τότε  Υφυπουργό Εργασίας.  Άλλωστε  με   καθυστέρηση  3-4 και 5 ετών,   που χορηγεί την επικουρική σύνταξη το ταμείο, το ποσόν των  αναδρομικών  που  οφείλει   είναι μεγαλύτερο  από αυτό που οφείλουν  οι συνταξιούχοι και είναι εξωφρενικό  να ζητάει  προκαταβολικά χρήματα  από τους συνταξιούχους που τους τα οφείλει.
2.  Δυστυχώς ο συμψηφισμός   δεν έγινε. Σε  επόμενες συναντήσεις το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  επέμενε  για την ανάγκη του   συμψηφισμού  των  οφειλών και επί πλέον  θέσαμε το ζήτημα της παράτασης  εξόφλησης  των οφειλών ώστε να μην ισχύει η δίμηνη προθεσμία  που έθετε  το ταμείο για την τακτοποίηση των  οφειλών .  Υπήρχαν  συνεχείς διαβεβαιώσεις εκ μέρους της  τότε Διοίκησης του  Ταμείου   ότι  για  κανένα συνταξιούχο δεν  ετίθετο  θέμα εκπρόθεσμης  καταβολής  της οφειλής και  επομένως  τιμωρίας του.
3.   Το Ταμείο  όχι  μόνο  δεν τήρησε  την  υπόσχεσή του, αλλά  και   διέγραψε, λίαν επιεικώς  αντί λήστεψε,   τα αναδρομικά(!) που όφειλε το ίδιο στους συνταξιούχους, όταν με χίλιες θυσίες προσπαθούσαν  να συγκεντρώσουν το οφειλόμενο  ποσό.   Συγκεκριμένα σε ένσταση που υπέβαλε  συνάδελφος συνταξιούχος  κατά της απαράδεκτης απόφασης του ταμείου,  το Δ.Σ του ταμείου σε συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2018(  απόφαση 1241) απέρριψε το αίτημά του για συμψηφισμό της οφειλής του,  τον καλεί να εξοφλήσει το ποσό της εξαγοράς που οφείλει και  αποφάσισε  να τον συνταξιοδοτήσει  από την ημερομηνία της ένστασης  (25.5.2018),  διαγράφοντας τα αναδρομικά  4 ετών  περίπου,  που του  όφειλε από 1.7.2014(!).  Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  ζητάει   από το  Δ.Σ του   ΕΤΕΑΕΠ  την τροποποίηση  της  απόφασης , ώστε  να επιστραφούν  τα αναδρομικά στο  συνάδελφο.  Μετά την εξόφληση  των  υποχρεώσεών του προς το ταμείο ( Πέμπτη, 4  Οκτώβρη2018)  η ποινή  που του έχει επιβληθεί μπορεί διαγραφεί με απόφαση του Δ.Σ  του ταμείου.
4.  Δυστυχώς  όμως  το ταμείο   δε σταμάτησε  μόνο  εδώ.   Συνεχίζει  να κλέβει  και   από άλλους   συνταξιούχους  τα αναδρομικά που τους οφείλει, δηλ. διαπράττει  ληστεία   συνειδητά   σε βάρος τους   και μετά τους  λέει  θα  πάρετε  την επικουρική σύνταξη στα 67,  χωρίς βέβαια τα αναδρομικά, εκμεταλλευόμενο   τη δεινή   οικονομική τους  κατάσταση. 
5. Η   Π.Ε.Σ.ΕΚ έχει  καταγγείλει   πολλές φορές την απαράδεκτη αυτή  απόφαση  των  προηγούμενων   Διοικήσεων του ΕΤΕΑΕΠ επί   κυβέρνησης  Σύριζα.   Όχι μόνο  γιατί δεν τήρησε τη δέσμευση  που  είχε αναλάβει,  αλλά και γιατί  εφαρμόζει  πολιτική  αφαίμαξης  των συνταξιούχων, χωρίς  να λάβει υπόψη του  ότι  πολλοί συνταξιούχοι  δεν έχουν τη  δυνατότητα  να πληρώσουν  και ότι  τα χρήματα που απαιτεί  το ίδιο το ταμείο  τα οφείλει  στους συνταξιούχους.  Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ   απαιτεί  από το   Δ.Σ  του ΕΤΕΑΕΠ  την ακύρωση  της  απόφασης   και σας  καλεί    κ.  Υπουργέ να  αναλάβετε  τις ευθύνες  σας.  Μια  τέτοια   πολιτική  που εφαρμόζει  το υπό την εποπτεία σας  Επικουρικό ταμείο   δεν  αντέχει ούτε καν  και στην πιο ήπια κριτική   από τα ΜΜΕ.
6.   Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ ,    επίσης,  επιμένει  κ.  Υπουργέ,   για το συμψηφισμό   των οφειλών των συνταξιούχων  με τα αναδρομικά που τους   οφείλει  το ταμείο, ώστε να σταματήσει  επί τέλους η ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Θεωρούμε   αυτονόητο  την ικανοποίηση  του αιτήματός μας.
                                               Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


                                      Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου