ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                           Αθήνα   20.11.2019

                                            Επείγουσα    ενημέρωση
     
           Σχετικά  με τον επανυπολογισμό  των συντάξεων  των συνταξιούχων   μέχρι    12.5.2016( πριν από το ν. Κατρούγκαλου)  και   την ένσταση  προς τον ΕΦΚΑ

·    Από τη δημοσιοποίηση ( 3   Οκτώβρη)     του επανυπολογισμού   από  το Υπουργείο εργασίας  προκύπτει ότι η προσωπική   διαφορά   κυμαίνεται   από 20% έως 30%  επί  των ήδη  κομμένων  αποδοχών μας.   Είναι γνωστό  ότι  η προσωπική διαφορά  δεν αποτελεί σύνταξη, επομένως  μπορεί,  όποτε  θελήσει,   η εκάστοτε   κυβέρνηση    να την εξαφανίσει.  Σύμφωνα δε με ν. της  προηγούμενης κυβέρνησης   Σύριζα  που ισχύει  ακόμη  (Νόμος 4583/2018ΦΕΚ Τεύχος Α 212/18.12.2018)  «θα  συμψηφίζεται  μέχρι  την πλήρη  εξάλειψή της , συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε  αναπροσαρμογή των συντάξεων».
·    Τα ενημερωτικά  σημειώματα  που έχουν εκδοθεί   δεν  αποτελούν συνταξιοδοτική- διοικητική πράξη, δεν αναφέρουν  τον τρόπο υπολογισμού του συντάξιμου μισθού και  τα ποσοστά αναπλήρωσης  έχουν κριθεί  αντισυνταγματικά,  γεγονός  που  θα οδηγήσει σε νέο   επανυπολογισμό,  όπως έχουν    ανακοινώσει οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, αλλάζοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης και   αφήνοντας ανέπαφο το ν. Κατρούγκαλου.     Επομένως    σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει εμείς να νομιμοποιήσουμε  και να αποδεχθούμε τον επανυπολογισμό τους.  
· Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  δεν τρέφει αυταπάτες  ότι με τις ενστάσεις  και τις δικαστικές προσφυγές  μπορεί να ανατραπεί  η αντιασφαλιστική  πολιτική τους και να αποκατασταθούν  οι συντάξεις μας  που έχουν κατακρεουργηθεί.  Οι  ενστάσεις  θα έχουν την ίδια τύχη με όλες οι προηγούμενες  που με ευθύνη  των δικηγόρων και των ΜΜΕ  οι   συνάδελφοι   συνταξιούχοι  έτρεχαν   και κατέθεταν στα πρωτόκολλα  των  ασφαλιστικών  τους Ταμείων.  Δεν πρέπει  να μας διαφεύγει  ότι  οι πρόσφατες   αποφάσεις  του ΣΤΕ( αποφάσεις 1889   και 1890/4.10.2019 ) νομιμοποίησαν  τον επανυπολογισμό  του  ν. Κατρούγκαλου,  έκριναν  νόμιμη την προσωπική διαφορά  και ως εκ τούτου  οι ενστάσεις  που μας καλούν     να υποβάλουμε  δε θα  έχουν  κανένα αποτέλεσμα. Μόνο με κοινούς και  συντονισμένους αγώνες και όχι με ενστάσεις ανατρέπονται αυτές οι πολιτικές.
·  Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ    στην  παρούσα φάση     κρίνει ότι  δεν πρέπει  να υποβληθούν   ενστάσεις. Οι συνάδελφοι  που  επιθυμούν  να διατυπώσουν  και   ατομικά την αντίθεσή τους  στον  επανυπολογισμό  μπορούν  να καταθέσουν ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ  την αίτηση   που  επισυνάπτεται    στην ανακοίνωση.



                    Από  το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου