ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                                                    
Αθήνα  14  ΝΟΕ 2019
                           Το μήνυμα της εξέγερσης     είναι  πάντα επίκαιρο
·     Γιατί  η χώρα μας  είναι  υποταγμένη, όσο ποτέ άλλοτε στο  παρελθόν.  Υποταγμένη στην τρόικα. Δεμένη χειροπόδορα στις ΗΠΑ,  με τον Αμερικανό  Πρεσβευτή  να είναι   το πραγματικό   αφεντικό.  Αεροπλανοφόρο  των ΗΠΑ   με τις τόσες   βάσεις  που έχουν παραχωρηθεί. Λιμάνια, αεροδρόμια, Δημόσια περιουσία   στην τρόικα.  46 χρόνια μετά ούτε ψωμί σήμερα, ούτε Παιδεία, ούτε Ελευθερία. Οι κυβερνήσεις τοποτηρητές  της Ε.Ε και  του ΔΝΤ. Οι υπαίτιοι   για τη σφαγή του Πολυτεχνείου υπαγορεύουν την πολιτική μας. Καμία αμφισβήτηση δυστυχώς,   με τη συνδρομή  όλων των ΜΜΕ.  Τα  ΜΑΤ   μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ, καταπατώντας το πανεπιστημιακό άσυλο, παραμονές  της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου,  για να αμαυρώσουν την επέτειο.  Θέλουν να ξεμπερδέψουν  με τη μνήμη του λαού μας, με την ηρωική εξέγερση των φοιτητών. Γι’ αυτό ο αγώνας είναι διαρκής.   
·  Οι συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί   είναι στο πλευρό  των νέων παιδιών, μαθητών, φοιτητών,   που   αντιδρούν στην παραβίαση του ασύλου  και βγαίνουν ξανά στους δρόμους. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.
·   Είμαστε  υπεύθυνοι και νιώθουμε  ένοχοι γιατί επιτρέψαμε στους νέους μας   να ξενιτεύονται, να εργάζονται  σε συνθήκες Μεσαίωνα  12-14 ώρες την ημέρα, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  Γιατί επιτρέψαμε να μας αφαιρέσουν  όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις μας και να παραδίδουν τη Δημόσια Παιδεία και υγεία βορά   στους ιδιώτες. Γι’   αυτό έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε  να   ενταφιάσουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Να  συντηρούμε το ηρωικό  πνεύμα της εξέγερσης. Για να  ξέρουν  ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα.  Ότι  θα  μας έχουν πάντα απέναντι. 
·   Κυριακή,   17 Νοέμβρη, ώρα  16.00, Πλατεία Κοραή,   με   το πανό μας  συμμετέχουμε   στο συλλαλητήριο,  για να μην  αφήσουμε   κανένα περιθώριο ενάντια  σ’ όσους θέλουν να καπηλευτούν  την εξέγερση του  Πολυτεχνείου.  Για να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο  που άνοιξε ο Νοέμβρης.  Για να  αντιταχθούμε  στη βία και   στην καταστολή.  Μπορεί  να είμαστε απόμαχοι της  δουλειάς, αλλά έχουμε μνήμη και κρίση.
                                                                    Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                                         Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                                                     Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου