ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ 31/10/2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


Ενημερωτικό   σημείωμα  από  τη     Γ.Σ  της 31ης   Οκτωβρίου  2019


·                   Έγινε ενημέρωση  σχετικά   τις τελευταίες   αποφάσεις του ΣΤΕ,   1890  και 1891/4.10.2019  και τις επιπτώσεις  που  έχουν στη διεκδίκηση   των αναδρομικών    από την περικοπή,  κύριων συντάξεων,   επικουρικών  και δώρων.  Για τις  προθέσεις της κυβέρνησης  να ιδιωτικοποιήσει    την επικουρική σύνταξη από 1.1 2021, για τους  νεοεισερχόμενους  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ήδη συνταξιούχους.  Οι νέες αποφάσεις του ΣΤΕ  ακυρώνουν  τις προηγούμενες   αποφάσεις του  ίδιου   Δικαστηρίου,  (απ. 2287-2290/2015), με τις οποίες   είχαν  κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων  και η κατάργηση  των δώρων  για τους συνταξιούχους.    
·                   Επισημάνθηκε  ότι   ο επανυπολογισμός   των  κύριων συντάξεων  που δημοσιοποιήθηκε    είχε ως αποτέλεσμα   τη μεγάλη προσωπική διαφορά που κυμαίνεται από 22% έως  30%  και ότι η  απόφαση  του ΣΤΕ που έκρινε    συνταγματικό  το ν. Κατρούγκαλου, διαιωνίζει  την κατηγοριοποίηση   των συνταξιούχων.  στους πριν του ν. Κατρούγκαλου και στους μετά.
·                   Η αντισυνταγματικότητα   του επανυπολογισμού ( Ιούλιος 2016) των επικουρικών συντάξεων  και   η μείωσή τους  , όταν το άθροισμα  κύριας σύνταξης και  επικουρικής  υπερέβαινε  τα 1.300€,   δεν αφορά  τους εκπαιδευτικούς  γιατί   δεν είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής   1300€(  μετά τον  επανυπολογισμό  της  επικουρικής).
·                   Η  βιομηχανία των προσφυγών  που  έντεχνα καλλιέργησαν ΜΜΕ, δικηγορικά γραφεία,  με ευθύνη  της ΑΔΕΔΥ,ΟΛΜΕ και  ΔΟΕ,  δυστυχώς  έπεισε   χιλιάδες συνταξιούχους  και εργαζόμενους να διεκδικούν  τα αναδρομικά  μέσω  δικαστικών αποφάσεων. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  επέμενε  και επιμένει  ότι  μόνον οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορεί να εξαναγκάσουν  τις κυβερνήσεις  να υποχωρήσουν. 
·                   Εγκρίθηκε  η πρόταση  του Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  για κινητοποίηση  έξω  από το ΕΤΕΑΕΠ    για τη  μεγάλη  καθυστέρηση  στην έκδοση των επικουρικών,   και   στο Υπουργείο   Εργασίας μαζί με τις άλλες συνταξιουχικές   οργανώσεις   με αίτημα την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου.
·                   Εγκρίθηκε   ψήφισμα που κατατέθηκε   στη Γ.Σ   σχετικά με το προσφυγικό. 

                                           Από  το  προεδρείο   της  Γ.Σ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου