ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠEΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, καθώς και τραπεζικών καταθέσεων χωρίς κανένα όριο, μπορεί να προχωρήσει το Δημόσιο για να εισπράξει από τους φορολογούμενους τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως επισημαίνεται στον Οδηγό του υπουργείου Οικονομικών, απαγορεύεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών αφαιρούμενων ων υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

1.ΠΟΙΟ είναι το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το Δημόσιο, για το οποίο μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη οφειλέτη;
Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των τόκων ή προσαυξήσεων υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ.

2.ΠΟΙΟ είναι το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα και τρίτους , για το οποίο δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών;

Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών που ε΄χουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. υπέρ του Δημοσίου., νομικών προσώπων και τρίτων ύψους 300 ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων.

3.ΠΟΙΑ μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος;

Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

Προβλέπεται επίσης κατάσχεση ακινήτων αλλά και ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

4.Έκθεση κατάσχεσης σημαίνει και πλειστηριασμός;

Όχι. Μετά την επιβολή της κατάσχεσης κινητού ή ακινήτου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού στο οποίο ορίζεται η ημερομηνία διενέργειάς του, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Στο μεταξύ, ο οφειλέτης Δημοσίου μπορεί έπειτα από αίτησή του να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των χρεών ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση επιτυγχάνοντας και την αναστολή εκτέλεσης του σχετικού προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου