ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Tuesday, March 13, 2012

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν δημοσιογραφικά Ταμεία για το «κούρεμα» των αποθεματικών τους


Ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και της Πολιτείας, μετά την υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών τους, τα οποία είχαν επενδυθεί σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, στο πλαίσιο του PSI.
Στις τοποθετήσεις τους, ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστας Τσουπαρόπουλος και η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, ανέφεραν ότι τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Τράπεζας για το είδος των επενδύσεων που επιλέχθηκαν.
«Από τα περίπου 2 δισ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ τα 400 εκατομμύρια ζητήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα απομείωσης των ομολόγων, ενώ 1 δισ. 650 εκατ., είχαν τοποθετηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και «κουρεύονται» υποχρεωτικά», είπε ο κ. Τσουπαρόπουλος.

Η κ.Σπανοπούλου ανέφερε ότι το ποσόν που απομένει μετά την απομείωση των 180 εκατ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, δεν επαρκούν για την καταβολή των σημερινών παροχών συντάξεων και εφάπαξ για χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας.
Για «αντισυνταγματικό» χαρακτήρα του μέτρου έκανε λόγο ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χ.Χρυσόγονος, ενώ χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» τη συμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση των ομολόγων, διότι όπως υποστήριξε, απομειώνεται η περιουσία των Ταμείων που ακόμη και στις περιπτώσεις που είναι ιδιωτικού δικαίου εξυπηρετούν δημόσιο σκοπό, ενώ δεν υφίσταται απώλειες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ή κρατικές Τράπεζες άλλων χωρών που είναι ιδιωτικές ή αδιευκρίνιστου νομικού χαρακτήρα.
Ακόμη χαρακτήρισε «δήμευση» το ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία υποχρεώθηκαν με νόμο να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Την άποψη ότι όσα γίνονται σε βάρος της περιουσίας των Ταμείων δεν έχουν δημοκρατική και ηθική νομιμοποίηση εξέφρασε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Νίκος Κωνσταντόπουλος, που εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό σύστημα διατρέχει άμεσο κίνδυνο και πως η πορεία των συνεχών μέτρων που μειώνουν την περιουσία τους θα συνεχιστεί.


πηγή: NewsKosmos.Com/www.epikaira.gr

1 σχόλιο:

  1. Εμείς τι κάνουμε;
    Δεν πρέπει με απόφαση του συνδικαλιστικού κινήματος να ανοίξει επι τέλους αυτός ο φάκελος των Ταμείων μας να δούμε τι σκελετούς έχει μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή