ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Σε νέα μείωση έως 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.000-1.100 ευρώ οδηγεί η μαύρη τρύπα 9 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ στον χορό των περικοπών μπαίνουν και τα εφάπαξ.
Οι αριθμοί τρομάζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 το ασφαλιστικό σύστημα με δυσκολία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και αυτό γιατί από την έκρηξη της ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την εισφοροδιαφυγή, τις ελαστικές μορφές εργασίας αλλά και το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων προκαλείται μαύρη τρύπα 9 δισ. ευρώ για φέτος.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ. Οπως χαρακτηριστικά τονίζει στα «ΝΕΑ» ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, μόνο από το άλμα της ανεργίας στο 23%-24% στα τέλη του έτους (1.200.000 άνεργοι) το σύστημα θα ζημιωθεί κατά 6 δισ. ευρώ. Επίσης παρατηρεί ότι ήδη το ΙΚΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση και έχει αντλήσει μέσα σε ένα μήνα το 1 από τα 2 δισ. ευρώ που είχαν εγγραφεί ως επιχορήγηση στον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο:
- Τον Σεπτέμβριο θα μειωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ αν δεν έχουν βρεθεί έσοδα από τη μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών υπέρ ΙΚΑ.
- Εως τον Ιούνιο θα μειωθούν τα εφάπαξ με βάση τις αναλογιστικές μελέτες, με στόχο την «εξαφάνιση» των ελλειμμάτων στα Ταμεία Πρόνοιας.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν πως λόγω της αύξησης της ανεργίας και των μειώσεων στους μισθούς επέρχονται ετήσιες απώλειες στο ασφαλιστικό σύστημα 4,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι σημειώνεται αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων, ενώ για να εξισορροπηθεί το σύστημα θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις κύριων συντάξεων της τάξης του 25% αντί του 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου