ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΣΥΣΚΕΨΗ Π.Ε.Σ.Ε

          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ      ΑΘΗΝΑ  26.03.2012 
                                                ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
• Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  καταγγέλλουν τους   δύο (από τους τρεις) εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ  στο ταμείο πρόνοιας  (ΤΠΔΥ), γιατί απουσίασαν  από τη συνεδρίαση του  ταμείου για  το εθελοντικό  κούρεμα των  ομολόγων του Δημοσίου, που είχε «επενδύσει» το ταμείο.
• Η απουσία τους σε μια τέτοια κρίσιμη συνεδρίαση δε δικαιολογείται με τίποτα.   Η  ΑΔΕΔΥ οφείλει να διερευνήσει τους λόγους απουσίας τους από μια κρίσιμη συνεδρίαση και, αν δε συντρέχουν σοβαροί λόγοι, να  τους αντικαταστήσει  αμέσως.
• Το συντονιστικό   καλεί  τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς  σε σύσκεψη στα  γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2, 6ος  όροφος, την  Παρασκευή,30/3, ώρα 19.00.
• Παράκληση να ειδοποιηθούν όλοι  οι  συνταξιούχοι συνάδελφοι να προσέλθουν στη σύσκεψη. Η συγκυβέρνηση έχει υπογράψει  μνημόνιο που μας έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση. Έρχονται και άλλα μέτρα. Αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, δεν υπάρχει σωτηρία. Σε λίγο οι συντάξεις θα γίνουν ένα προνοιακό επίδομα 300€. Όταν ο κατώτατος μισθός είναι κάτω από 400€ μεικτά , ποιος μπορεί να ελπίζει ότι θα σώσει τη σύνταξή του; Όλοι στη σύσκεψη, για να οργανώσουμε την αντίστασή μας.
• Το ΤΕΑΔΥ ,κατά πλειοψηφία δε δέχτηκε το κούρεμα των ομολόγων κάτω από τις απειλές του Βενιζέλου. Η κυβέρνηση όμως προχώρησε σε κούρεμα ομολόγων αξίας 1.230.000.000€ κατά 53,5%. Σημειωτέον  ότι η Τ.Ε  με κυβερνητική απόφαση μετέτρεψε τις υποχρεωτικές καταθέσεις του ταμείου σε ομόλογα και μετά μας ληστεύει, για να μπορεί να ισχυρίζεται ο κ. Κουτρουμάνης  ότι το ταμείο δεν έχει χρήματα και γι’ αυτό μειώνει  την επικουρική  σύνταξη. Το θράσος του είναι  απύθμενο.
• Πολλοί συνάδελφοι ζητούν  προσφυγή για τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων. Πολλοί μάλιστα έχουν εξαγοράσει( οι διορισμένοι πριν το 1983) ιδιωτική ασφάλιση, και μετά έρχεται το κράτος και σου μειώνει τη σύνταξη με αποτέλεσμα η εξαγορά  να μην υπάρχει κανένα όφελος. Έχουν απόλυτο δίκιο. Το σωματείο εξετάζει όλες τις παραμέτρους. Γεγονός είναι ότι το   Γενικό Λογιστήριο  δεν επιστρέφει  το ποσό της εξαγοράς, γιατί προϋποθέτει αναπροσαρμογή της σύνταξης και επιστροφή κάποιου ποσού. Προσφυγές από συνταξιούχους άλλων ταμείων έχουν υποβληθεί για το ίδιο θέμα. Το σωματείο  παρακολουθεί το θέμα, αλλά θα είναι χρονοβόρο. Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά  χωρίς αντίσταση  και ανατροπή της πολιτικής  της τρόικας δεν υπάρχει ελπίδα  ανατροπής της κατάστασης.
• Το σωματείο είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε προκαταβολή για το εφάπαξ. Πρόκειται για απάτη. Μετά από λίγο, αφού πάρουν κάποιοι μια προκαταβολή, μετά δεν πρόκειται να ξαναπάρουν . Η προκαταβολή κατά 40% αποβλέπει σε  de facto  μείωση του εφάπαξ κατά 60%, ώστε να παίρνουν ψίχουλα περισσότεροι. Ό,τι προτείνει ο Κουτρουμάνης, πρέπει να είμαστε καχύποπτοι. Έχει δεσμευτεί στην τρόικα για  άτοκη επιστροφή των κρατήσεων μας. Τα «περί συμπόνιας» είναι σχήμα οξύμωρο για υπαλλήλους  της τρόικας. Απαιτούμε τα χρήματά μας. Τους κόπους μιας ζωής. Καμιά υποχώρηση.

                               Από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή
•  Τάσος   Σταυρόπουλος,           210-6444768,6944-554161,   tasstavro@ath.forthnet.gr 
•     Ροζίτα Σουραή, 6977-350521, rosai@pathfinder.gr 
•     Πόπη Μαζοκόπου, 210-2019567, 6976-777815
•     Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, 6984-612185, takgiannak@hotmail.com
•     Σταύρος Κωστόπουλος, 6944-711798, bikostop@ath.forthnet.gr 
Νέα και ανακοινώσεις των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε στο :
 http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου