ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΠΕΣΕΚ: Μας γυρίζουν σε άλλες εποχές | Καμία ανοχή στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου για συνδικαλιστική δράση

 


Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) καταγγέλλει την απόφαση της Πρυτανείας ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην εκδικητική απόλυση για συνδικαλιστική δράση του συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Δημήτρη Αντωνίου.

Η απόλυσή του δρομολογήθηκε επειδή στις 12/2  συμμετείχε σε συμβολική κινητοποίηση στο κτήριο «ΚΛΕΙΔΙ» του ΕΚΠΑ, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου του, των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και των φοιτητικών συλλόγων. Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα προκειμένουν να εκφραστεί η αντίθεση στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που λειτουργούσαν ως κατασταλτικός μηχανισμός κατά των καταλήψεων των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Είναι, δε, ηλίου φαεινότερον πως η απόλυση γίνεται για παραδειγματισμό: για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενους, φοιτητές και διδάσκοντες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δ. Αντωνίου δεν έκανε τίποτα περισσότερο από μια συμβολική διαμαρτυρία. Καμία ζημιά, καμία δολιοφθορά, καμία παρακώλυση λειτουργίας της υπηρεσίας δεν προκλήθηκε εξαιτίας του στην επίμαχη κινητοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους/ες συμμετέχοντες/ουσες διαδηλωτές/τριες.

Όπως, επίσης, είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζόμενων και φοιτητών που κατέδειξαν τις διαδικτυακές εξετάσεις ως προσπάθεια υπονόμευσης και απεργοσπαστικό μηχανισμό των καταλήψεων και των αγώνων έστω και συμβολικά και για ελάχιστο χρόνο, πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών. Γι’ αυτό και επιδεικνύουν μένος προς τους εργαζόμενους. Είναι πρωτοφανές να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη επειδή, ως όφειλαν, υλοποίησαν τη συλλογική απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Η ΠΕΣΕΚ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Δημήτρη Αντωνίου και απαιτεί να ανακληθεί η εκδικητική και φρονηματική απόλυσή του, καθώς και να επιστρέψει στη θέση που εργάζεται για 19 ολόκληρα χρόνια.

Κάτω τα χέρια από τους/τις αγωνιστές/στριες,
τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αθήνα, 08-04-24

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ
Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης
O γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου