ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΠΕΣΕΚ: Όλοι/ες στην κινητοποίηση [9/4, 10.30πμ.] των συνταξιουχικών οργανώσεων στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αθήνα)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Φτάνει πιά!

Οι συντάξεις μας και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστια συρρίκνωση, την τελευταία δεκαπενταετία.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζει το μηνιάτικό μας πριν ολοκληρωθεί το εικοσαήμερο.

Τρέμουμε την ώρα που έρχονται οι λογαριασμοί. Που πρέπει να πάμε στο γιατρό και να πάρουμε τα φάρμακά μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης με τα διάφορα pass είναι στάχτη στα μάτια. Μας μετατρέπει σε επαίτες που πρέπει να την ευγνωμονούμε για τη μεγαθυμία της.

Δεν πάει άλλο.

Απαιτούμε: αυξήσεις σε συντάξεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, τώρα.

Απαιτούμε επαναφορά τώρα των «δώρων», αρχίζοντας από το «δώρο» του Πάσχα.

Παλεύουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους για την νομοθετική ρύθμιση της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης , που την έχουμε πληρώσει για χρόνια.

Απαιτούμε τη στελέχωση του ΕΦΚΑ και οργανισμών κοινωνικής πολιτικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό ώστε να επιταχυνθεί η έκδοση των ( κύριων και επικουρικών) συντάξεων, του εφάπαξ καθώς και η εξέταση των χιλιάδων ενστάσεων για λάθη κατά την έκδοσή τους, που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους.

Ξέρουμε ότι πρέπει να συγκρουστούμε με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων μέχρι τώρα.

Να οργανώσουμε μια κινητοποίηση με διάρκεια και κλιμακώσεις. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Τους προειδοποιούμε ότι θα αντιμετωπίσουν την οργή μας, συνταξιούχων και εργαζομένων, για τις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές τους, που για μισθούς και συντάξεις «ξύνουν τον πάτο του βαρελιού» αλλά για την εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα ξοδεύουν αφειδώς.

Καλούμε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων, την Τρίτη 9 Απρίλη, 10:30 πμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Καλούμε τα σωματεία συνταξιούχων και εργαζομένων (ιδιαίτερα του Δημοσίου) να προγραμματίσουμε άμεσα τις επόμενες δράσεις μας, πριν το Πάσχα για τη διεκδίκηση των «δώρων».

Όλοι στο δρόμο – Όλοι στον αγώνα.

Αθήνα, 05-04-24

Για το ΔΣ της
Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης
O γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου