ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

[17/4] Κάλεσμα ΠΕΣΕΚ στη συγκέντρωση στο ΣτΕ για τα Δώρα και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 


Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Τετάρτη 17 Απρίλη, 9πμ. | Καλούμε
στη συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49) και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι συντάξεις μας, όπως και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστια συρρίκνωση την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, η ραγδαία αύξηση των τιμών εξανεμίζει το μηνιάτικό μας πριν ολοκληρωθεί ένα εικοσαήμερο. Η πολιτική της κυβέρνησης με την παροχή κοινωνικής βοήθειας (τα διάφορα «pass)» αποτελεί κατάφωρη κοροϊδία και προσβολή της αξιοπρέπειάς μας, που επιχειρεί απλά να μας μετατρέψει σε αναξιοπαθούντες επαίτες. Κι αυτό σε μια πλούσια χώρα η οποία έχει αποκαταστήσει την παραγωγή πλούτου (ΑΕΠ) στα προ κρίσης επίπεδα. Μόνο που ο παραγόμενος πλούτος αντί να κατανέμεται δίκαια ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, όλες οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές κυβερνήσεις φόρτωσαν  τα βάρη της δικιάς τους κρίσης στις δικές μας πλάτες, με περικοπές μισθών και δώρων μέχρι και ολοσχερή κατάργηση των δώρων  Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας για τους δημόσιους υπάλληλους και όλους τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Όλο αυτό το διάστημα οι μνημονιακές πολιτικές διαμόρφωσαν ένα ζοφερό περιβάλλον για τη ζωή και την δουλειά εργαζομένων και συνταξιούχων. Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας τις  εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, κατακρεούργησαν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, αξιοποιώντας κάθε μέσο, ακόμα και τις αντικρουόμενες και αντιφατικές αποφάσεις των δικαστηρίων και του ΣτΕ. Αγνοώντας τες όταν είχαν έστω και ελάχιστα θετικά στοιχεία για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και σπεύδοντας να τις εφαρμόσουν όταν εξυπηρετούσαν, σχεδόν πάντοτε, τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Έτσι φτάσαμε να εκδικάζεται στο ΣτΕ ό,τι έχει απομείνει από τις όποιες δικαστικές αποφάσεις  για αναδρομική καταβολή δώρων και συντάξεων για το 11μηνο του 2015 – 2016.

Εμείς οι συνταξιούχοι ξέρουμε ότι όλα τα προβλήματά μας θα τα αντιμετωπίσουμε στους δρόμους του αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους που παλεύουν για να αλλάξουν τη ζωή τους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας, με πολιτική απόφαση, είτε οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι θετικές είτε αρνητικές για μας.

Απαιτούμε:

• Άμεση επαναφορά των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και του επιδόματος αδείας σε συνταξιούχους και εργαζόμενους
• Άμεση αύξηση μισθών και συντάξεων για όλους και όλες με παράλληλη αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, που έχει αυξήσει υπέρμετρα τα κέρδη του τα τελευταία χρόνια
• Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (Υπέρ ΑΚΑΓΕ)
• Επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό
• Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους του συνταξιούχους δίχως δικαστήρια ή προαπαιτούμενα για το 11μηνο 2015-16. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων ΜΤΠΥ
•Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΜΤΠΥ κτλ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
• Κατάργηση ν.Κατρούγκαλου, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, καθώς και των εφαρμοστικών εγκυκλίων τους. Δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό, αναδιανεμητικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
• Δημόσια αγαθά, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες. Δημόσια Παιδεία και Υγεία υψηλού επιπέδου. Κατάργηση κάθε συμμετοχής των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στην περίθαλψη και στα φάρμακα.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024, στις 9πμ., έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) με θέμα τη διεκδίκηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Και από εκεί, με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας).

Αθήνα, 13-04-24

Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ
Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης
Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου