ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ

Μπορεί τα πολλά να τα φάγανε οι Τράπεζες, το χρηματιστήριο, τα δομημένα και τώρα  θα τα χάσουμε απο το κούρεμα των ομολόγων και τις μειωμένες εισφορές με τα νέα μέτρα.
  Αλλά, 
Αντιγράφουμε από το άρθρο της Ελευθεροτυπίας:
"Χριστούγεννα του 2015 το εφάπαξ!! "   ( δημοσιεύτηκε στις 4/9/2010:)

"Στην οικονομική κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας , ρόλο έπαιξε η «κλοπή» των εισφορών από τους δικαστικούς (σ.σ.: λάμβαναν συμπληρωματικό εφάπαξ μετά τη δικαστική αναπροσαρμογή των μισθών σε ευθυγράμμιση με τις αποζημιώσεις των βουλευτών, αν και οι ίδιοι ήταν ήδη συνταξιούχοι και δεν είχαν πληρώσει σχετικές εισφορές), η καταβολή του εφάπαξ με βάση τον τελευταίο μισθό και, κυρίως, οι συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, οι οποίες προκάλεσαν πανικό και οδήγησαν τους ασφαλισμένους σε πρόωρη και μαζική έξοδο από την εργασία.
Αντιγράφω από το άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα Κληρικοί, δικαστές, έκτακτοι, βούλιαξαν το Ταμείο Πρόνοιας που δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου 2009:
Τρεις είναι οι λόγοι της χρεοκοπίας του συγκεκριμένου Ταμείου, τονίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κ. Γ.Ρωμανιάς.
Πρώτον, η ένταξη των κληρικών σε αυτό πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, για τη χορήγηση εφάπαξ, χωρίς να δοθεί στο Ταμείο η περιουσία του Ταμείου των κληρικών, η οποία παρέμεινε στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Δεύτερον, η ένταξη στο ίδιο Ταμείο των δικαστικών- με δικαστική απόφαση-, χωρίς να έχουν προηγηθεί ανάλογες κρατήσεις. Μάλιστα με τη δικαστική απόφαση εδόθη αναδρομικά εφάπαξ όχι μόνο σε όσους θα συνταξιοδοτούνταν εφεξής αλλά και στους ήδη συνταξιούχους.
Τρίτον, η ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού εκτάκτων στον δημόσιο τομέα οι οποίοι δεν πληρώνουν εισφορές στο Ταμείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων.
Δηλαδή τα χρήματα τα οποία στερούνται χιλιάδες συνταξιούχοι τα έφαγαν κατά κύριο λόγο οι δικαστικοί που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βγάλουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους και να κλέψουν από ένα ταμείο στο οποίο δεν έχουν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ, οι παπάδες και οι πολιτικοί που με τα ρουσφέτια γέμισαν το δημόσιο έκτακτους.
Οι δικαστικοί θυμίζω είχαν πάρει αναδρομικά απο 80 έως 140.000 ευρώ!!! Και μάλιστα τα πήραν και αυτοί που ήδη ήταν συνταξιούχοι... "
   
Που βρίσκονταν οι θεματοφύλακες του  συμφερόντων του  κλάδου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου