ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

YΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;

Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει 13 offshore εταιρείες στη Χαλκιδική Οι φόροι που απέφυγαν να πληρώσουν. ξεπερνούν συνολικά τα 25 εκατ. Ευρώ χωρίς τα πρόστιμα.
Δύο από αυτές, η «Portlawn Limited» και η «Le Gend Port» ήταν κυριολεκτικά εταιρείες-φαντάσματα, καθώς είχαν για χρόνια δραστηριότητες και... αφορολόγητες έως τώρα ιδιοκτησίες μεγάλης ακίνητης περιουσίας στη περιοχή και δεν φαίνονταν πουθενά! Οι αντιπρόσωποί τους δεν τις είχαν καν δηλώσει σε ΔΟΥ και δεν διέθεταν φυσικά ούτε ΑΦΜ!
Για την πρώτη βεβαιώθηκαν φόροι 762.588,28 ευρώ, ενώ για τη δεύτερη 761.536,19 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν άμεσα.
H offshore «Nalico Anstalt» με ιδιοκτησίες ακινήτων τεράστιας αξίας, καλείται να πληρώσει, εκτός από τα πρόστιμα, φόρους που φτάνουν τα 21.288.917,41 ευρώ.
Μεγάλα ποσά βεβαιώθηκαν επίσης για τις offshore «Westland Trading International Limited» με οφειλές 2.471.520,11 ευρώ, την «Argos Holdings Properties ltd», την «Hamston Enterprises ltd», την «Dinuba Limited», την «Herychip Trading Limited», την «Cial Europeene sa» την «Renokio Trading Limited, την «Gravenstaete Bv, την «Wyclef Holding Limited» κλπ κλπ

Εκτός από  τη Χαλκιδική  το Κρανίδι , κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους, είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.
Αλλά  και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι μερικές περιοχές που ευδοκιμούν οι πάνω από 2100   offshore.

Είναι οι εταιρείες-φάντασμα, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς μέσα από «τριγωνικές διαδρομές», με διαφορετικά κάθε φορά τιμολόγια και στόχο να φουσκώνουν τις τιμές πώλησης και το κυριότερο να μην πληρώνουν φόρους!

Αν λοιπόν από τις 13 διαπιστώθηκαν φόροι 25 εκατομμυρίων , στις  2100 αντιστοιχούν περίπου  4 δισεκατομμύρια, 100 εκατομμύρια.

Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δεν έβαζαν φόρους στους βιομήχανους γιατί θα πάρουν τα εργοστάσια τους σε άλλες χώρες!
Οι offshore τι θα πάρουν τα ακίνητα!!
   
Μόνο λοιπόν το νόμιμο φόρο να πληρώνουν κάθε χρόνο αυτές οι ‘εταιρίες’ δεν θα χρειαζόταν κανένα χαράτσι


                                   Από τους διαχειριστές του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου