ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


        
                  ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ληστεία που διαχρονικά -και ει­δικά το τελευταίο διάστημα- δέχο­νται τα ασφαλιστικά ταμεία ήρθαν στο φως. Σύμφωνα με στοιχεία που έδω­σε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, το τελευταίο 18μηνο του Μνημονίου χάθηκε το 50% από τα αποθεματικά των ταμείων! Κι αυ­τό πριν έρθει το νέο «κούρεμα» - σφάξιμο από τη συμφωνία του Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου του 2010 τα ασφαλιστικά ταμεία διέθεταν ομόλογα ελληνικού Δημοσίου ονομα­στικής αξίας 8,1 δισ. ευρώ και τρέχου­σας αξίας 7,6 δισ. ευρώ.
 Η τρέχουσα, πραγματική, αξία σήμερα είναι μόλις 4,2 δισ. ευρώ! Κλεμμένος πλούτος και περιουσία βγαλμένη από τον ιδρώτα και το αίμα των ασφαλισμένων από τα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συ­στήματος

.


Την ίδια ώρα, εισαγγελέας ερευ­νά σοβαρές καταγγελίες συμφωνά με τις οποίες διοικήσεις ταμείων αγόρα­σαν μέσα στο 2011 ομόλογα ελληνικού Δημοσίου στο άρτιο της αξίας τους, στο 100% δηλαδή της αναγραφόμε­νης τιμής, τη στιγμή που η πραγματι­κή τους αξία ήταν το πολύ 65%!
Πρό­κειται για χοντρό σκάνδαλο, γιατί σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση άγνοιας. Όλος ο κόσμος ήξερε ότι τα ομόλογα του ελληνικού Δημο­σίου είναι υποτιμημένα.
Την προκαταρκτική έρευνα ανέ­λαβε ο επίκουρος εισαγγελέ­ας Οικονομικού Εγκλήματος, Σπ. Μουζακίτης και μιλάμε για αγορές ομολόγων, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, από τα διαθέσιμα ασφαλιστικών τα­μείων. Όταν βέβαια πωλήθη­καν, τα ομόλογα έπεσαν μέ­χρι και στο 62%! Ποιος τσέ­πωσε τη διαφορά; Πού πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων;
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου