ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3330073, 210-3236544, 210-3221255
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                          Αθήνα   20.3.2016

   ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Υπερασπιζόμαστε  το ΜΤΠΥ.  Κινητοποίηση    Τετάρτη   23 Μαρτίου,  ώρα   12.00, έξω  από το ταμείο, Λυκούργου  12

·         Το   Δ.Σ  του ΜΤΠΥ  κατά  πλειοψηφία και με την ψήφο  του εκπροσώπου(!) των εργαζομένων στο ταμείο  πρότεινε   στην κυβέρνηση την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος  και μάλιστα με τη λήξη του τριμήνου,   γεγονός  που οδηγεί  στην «εξαΰλωση»  του μερίσματος  ενός μηνός για το 2016.  Έτσι με αυτό τον τρόπο  το ταμείο θα  χορηγήσει για το 2016   11 μερίσματα.  Επίσης η διοίκηση του ταμείου εισηγείται  μείωση του μερίσματος  κατά 32,5%,  με αποτέλεσμα  ανά τρίμηνο οι συνταξιούχοι να χάνουν ένα μηνιαίο  μέρισμα. 
·         Η  διοίκηση του ταμείου, που είναι υποχρεωμένη  να εκπροσωπεί  τα συμφέροντα των εργαζομένων- μετόχων του ταμείου και των συνταξιούχων- μερισματούχων,  δε  νομιμοποιείται  να παίρνει αποφάσεις  σε βάρος τους.
·         Το   Δ. Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ είχε  έγκαιρα προειδοποιήσει  ότι η πολιτική  όλων των μνημονιακών  κυβερνήσεων για την κοινωνική ασφάλιση  θα είχε  ως συνέπεια την απαξίωση   του ΜΤΠΥ που λειτουργεί   από το 1867 με τα χρήματα των εργαζομένων  και  δίνει  μέρισμα στους συνταξιούχους.
·         Γι’  αυτό  από την  πρώτη στιγμή  καταγγείλαμε  την κατάργηση του πόρου  3%  υπέρ του ταμείου  και απαιτήσαμε  από την κυβέρνηση  Σύριζα την επαναφορά του πόρου και την ενίσχυση  του ταμείου  από το λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ (  Ασφαλιστικό Κεφάλαιο   Αλληλεγγύης Γενεών). Αντί η κυβέρνηση  να ενισχύσει  το ταμείο και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητά του , ψήφισε  το 3ο μνημόνιο  με το  οποίο  δεσμεύτηκε στην τρόικα   να μην επαναφέρει  τον πόρο του 3%  και να μην ενισχύει  το ταμείο από το λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ.
·         Το   Δ.Σ  της Π.Ε.ΣΕΚ,  επειδή  διέβλεπε   ότι  η μνημονιακή πολιτική  θα συνεχιζόταν και από τη νέα κυβέρνηση και  ότι με την  πολιτική της   θα  οδηγούσε  το ταμείο σε συρρίκνωση  , πρότεινε τον Μάρτιο του 2015 τη δημιουργία Επιτροπής σωτηρίας  για το  ΜΤΠΥ,  γιατί κανένας  δεν έχει το δικαίωμα να  διαλύσει ένα ταμείο που δημιουργήθηκε  για να ενισχύει  την πενιχρή μας σύνταξη  και  λειτουργεί με τα χρήματα των εργαζομένων χωρίς τη συνδρομή του δημοσίου.  Από  την ίδια  συναίσθηση ευθύνης έπρεπε   να διακατέχεται  και το  Δ.Σ  του ταμείου μας,  γιατί  διαχειρίζεται  χρήματα των εργαζομένων, τα συμφέροντα των οποίων οφείλει  να υπερασπίζεται  και όχι να  εφαρμόζει  την κυβερνητική πολιτική.
·         Μετά  και την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού  εργασίας  με την οποία  υλοποιείται  η ανά τρίμηνο  χορήγηση του μερίσματος, το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ πρότεινε τη σύγκληση  της επιτροπής σωτηρίας για το ΜΤΠΥ   στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ. Η Επιτροπή  σωτηρίας αποφάσισε ως πρώτο  βήμα  την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου  έξω από το   ΜΤΠΥ, την Τετάρτη , 23/3, ώρα 12.00.
·         Απαιτούμε  από τη διοίκηση  του ταμείου  τη μηνιαία  χορήγηση  του μερίσματος , χωρίς καμία μείωση,   και από την κυβέρνηση  να εγγυηθεί την απρόσκοπτη  χορήγησή του.  Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά ευθύνεται    για την απαξίωση του ταμείου  και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
·         Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους  να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.  Η  σταθερή  απόφασή μας  να υπερασπισθούμε  το ταμείο μας  στους δρόμους  και να αντισταθούμε στην πολιτική  της κυβέρνησης, Ε.Ε  και ΔΝΤ, που  στοχεύουν  στη διάλυση  της κοινωνικής ασφάλισης  και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις  στον 19ο   αιώνα,  μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για  ανατροπή της βάρβαρης αυτής της πολιτικής. Αν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  δεν πιστέψουν ότι μπορεί να ανατραπεί  αυτή τη πολιτική στους δρόμους,   και οι επικουρικές  θα χαθούν και οι κύριες  συντάξεις θα  περιορισθούν  στα 484 ευρώ, όπως  πρότεινε  η πρόεδρος  του ΔΝΤ  στη Λίμα του ΠΕΡΟΎ, ως  ανώτατη  σύνταξη για τους  Έλληνες  συνταξιούχους.  
·         Το  νέο   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ   να ενισχύσουν την κινητοποίηση, γιατί η βιωσιμότητα του ταμείου αφορά  εξ ίσου  και τους εν ενεργεία συναδέλφους που είναι μέτοχοι του ταμείου και τους συνταξιούχους- μερισματούχους.  
Όλοι   την  Τετάρτη,  ώρα   12.00,   έξω  από  το     ΜΤΠΥ, Λυκούργου  12

          Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
 Ο πρόεδρος                         Η  Γ.Γραμματέας

Τάσος  Σταυρόπουλος             Ροζίτα    Σουραή

2 σχόλια:

 1. Τάσος ΣΤΑΥΡΌΠΟΥΛΟς21 Μαρτίου 2016 - 10:12 μ.μ.

  Αναγκαία διευκρίνηση για την απώλεια ενός μερίσματος το 2016:


  • Επειδή πολλοί συνάδελφοι τηλεφωνούν και ζητούν διευκρινήσεις για την απώλεια ενός μερίσματος το 2016, σας γνωρίζουμε ότι:
  a) Για το 2016 έπρεπε να εισπράξουμε: 29/1 το μέρισμα του Φλεβάρη, 29/2 του Μάρτη, 29/3 του Απρίλη, 29/4 του Μάη, 29/5 του Ιουνίου, 29/6 του Ιουλίου, 29/7 του Αύγουστο, 29/8 του Σεπτ. 29/9 του Οκτ. , 20/10 του Νοε, 29/11 του ΔΕΚ και 29/12 του Γενάρη του 2017. σύνολο μερισμάτων δώδεκα (12) εντός του 2016.
  b) Τώρα θα εισπράξουμε εντός του 2016: 29/1 το μέρισμα του Φλεβάρη, 29/2 του Μάρτη, 29/6 τα μερίσματα των Απρίλη, Μάη και Ιουνίου, 29/9 των Ιουλίου , Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, 29/12 τα μερίσματα των Οκτ. Νοε και Δεκ. Σύνολο μερισμάτων εντός του 2016 έντεκα (11).
  c) Με το ισχύον καθεστώς θα παίρναμε μέχρι 29 Ιουνίου 4 μερίσματα, δηλ. 29 Μαρτίου, 29 Απριλίου, 29 Μαΐου και 29 Ιουνίου. Με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού εργασίας στις 29 Ιουνίου θα πάρουμε 3 μερίσματα. Εξ ου και η απώλεια ενός μερίσματος.
  • Με όποιο τρόπο και να γίνει η επαλήθευση, στο τέλος του χρόνου θα πάρουμε 11 μερίσματα, χωρίς βέβαια να υπολογίσουμε τη νέα μείωση ( 32.5%) που προτείνει το Δ.Σ του ΜΤΠΥ. 21.3.2016

  Τάσος Σταυρόπουλος
  Πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντάξει καταλάβαμε συνάδελφοι ότι αντί τέλους Μαρτίου θα πληρωθούμε τέλος ΙΟΥΝΊΟΥ. Αυτοί οι κύριοι που πήραν αυτή την απόφαση σκέφθηκαν κάποιους που πληρώνουν δάνειο για σπίτι και πηγαίνουν στη λαϊκή μετα τις 2.00μμ για να αγοράζουν τα προσφοράς όπως εγώ; σκέφθηκαν ότι αναγκάστηκα να κόψω το τσιγάρο και κάθε μερα μαλώνω με τη γυναίκα μου για είμαι σε υπερένταση; τι άλλο να κόψω; Σε τι φταίξαμε και μας τιμωρούν; νομίζουν ότι έχουμε αποθεματικά; το εφάπαξ μας το κόψανε. Που θέλουν να μας οδηγ'ησουν; δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε σε απόγνωση; Σε λίγο δε θα ξερουν που να κρυφθούν. Β.Χ πΑΤΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή