ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ



Εκδρομή στη Μεσσηνία 13-15 Απριλίου

Πρόγραμμα

   Φίλες και φίλοι, επανερχόμαστε προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά με:

    Α  Το πρόγραμμα της εκδρομής:

    1η μέρα:  Αθήνα – Καλαμάτα
    Άφιξη στην Καλαμάτα περίπου στις 12.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας. Στην έκθεση, που αναπτύσσεται σε 4 μεγάλες ενότητες, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία των 4 επαρχιών του νομού από τα προϊστορικά μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.
    Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και φαγητό. Το απόγευμα θα δοθεί ευκαιρία για περιδιάβαση στα αξιοθέατα και τις ιστορικές γωνιές της πόλης, όπως το κάστρο, η παλιά πόλη, το υπαίθριο μουσείο των τρένων κ.ά.
    2η μέρα:  Πύλος - Μεθώνη -  Κορώνη
    Η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη στις τρεις μεσσηνιακές πολιτείες, τις φορτωμένες με μύθους και σημαδεμένες με τ’ αποτυπώματα καθοριστικών ιστορικών γεγονότων από τον Πελοποννησιακό πόλεμο και την τραγωδία της Σφακτηρίας μέχρι τις θαλασσομαχίες με τον Adrea Doria, τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα και την αναμέτρηση του Ναυαρίνου. Επίσκεψη και ξενάγηση από ειδικό αρχαιολόγο θα πραγματοποιηθεί στο Νιόκαστρο της Πύλου και στα κάστρα της Μεθώνης και Κορώνης.
   3η μέρα: Αρχαία Μεσσήνη
    Επίσκεψη στην πόλη – κτίσμα του Επαμεινώνδα που για 750 χρόνια, στα ριζά της Ιθώμης, παρέμεινε το πολιτικό κέντρο της ελεύθερης Μεσσηνίας. Η ξενάγηση στο χώρο που από τις αρχές του 19ου αιώνα κίνησε διεθνώς το ενδιαφέρον των ειδικών, θα πραγματοποιηθεί από το γνωστό αρχαιολόγο, καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη.
Επιστροφή στην Καλαμάτα. Αναχώρηση το απόγευμα για την Αθήνα. Άφιξη 9.30 μ.μ.

    Β  Τον τρόπο αναχώρησής μας:  
7.30 π.μ. από το σταθμό “ Πεντέλη” του προαστιακού .  
8.00 π.μ. από το Πεδίο του Άρεως, μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς (επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας).
8.30 από το Ψ.Ν.Α. Δαφνίου, Χαϊδάρι.  
Παρακαλούμε για πρακτικούς λόγους να τηρηθούν οι ώρες αναχώρησης.

        Καλή αντάμωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου