ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Αποχαιρετισμός στον Παναγιώτη Κοντό

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓραφείαΚορνάρου & Ερμού (ΟΛΜΕ), Αθήνα, ΤΚ: 10563  Τηλ.: 210-3318632

Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr • Email: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΚΟΝΤΟ

Ο συνάδελφος Κοντός Παναγιώτης έφυγε από κοντά μας στις 4 Ιανουαρίου 2024.

Γεννήθηκε στην  Καστανιά Βοιών  της Λακωνίας και από παιδί του Δημοτικού ακόμα αναλάμβανε υποχρεώσεις μεγαλύτερες απ’ αυτές που αντιστοιχούσαν στην ηλικία του για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Από 13 χρονών βρέθηκε να συγκατοικεί με τον αδελφό του στην Νεάπολη( Βάτικα)  Λακωνίας  για να πάει στο Γυμνάσιο  και στο  Λύκειο .Από    πολύ νωρίς είχε αποφασίσει να γίνει εκπαιδευτικός.

Έτσι στην Τρίτη τάξη του Λυκείου ήρθε στην Αθήνα , έδωσε εξετάσεις ,το 1972 και πέρασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε ενεργά στο  αντιδικτατορικό φοιτητικό  κίνημα, στην κατάληψη της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τελειώνοντας τις σπουδές του διορίστηκε καθηγητής στη Μέση εκπαίδευση.  Υπήρξε χαρισματικός δάσκαλος και δεν έμενε  μόνο στη διδασκαλία  της Φυσικής,  αλλά έχοντας μεγάλη αγάπη στα παιδιά  και ιδιαίτερη δεξιότητα στην επικοινωνία, προσπαθούσε να διεισδύει στις ψυχές των μαθητών του βοηθώντας ουσιαστικά στη διαμόρφωσή της προσωπικότητας τους, γιατί ο  Παναγιώτης ήταν ένας πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

Με πολλούς μαθητές, τα παιδιά του, όπως τα έλεγε, διατηρούσε σχέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του και ήταν παρών όποτε τον χρειάστηκαν.

 Ο Παναγιώτης υπήρξε γνήσιος μαρξιστής συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα, δίνοντας το παρόν πάντα σε αγώνες μέσα και έξω από το σχολείο, υπερασπιζόμενος  με πάθος τη μάχη για την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.   Το  κύριο χαρακτηριστικό του εκτός από το  γεγονός  ότι  ήταν ένας πραγματικός και σπουδαίος δάσκαλος  ήταν  ότι, ήταν  άνθρωπος ακέραιος   και ασυμβίβαστος και δε δίσταζε να συγκρουστεί για να υπερασπιστεί τις αρχές και τις  ιδέες του. Αρνιόταν να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό .

Όταν συνταξιοδοτήθηκε συμμετείχε στην ΠΕΣΕΚ υποστηρίζοντας ενεργά κάθε της δράση.

Αξίζει να σημειωθεί το ισχυρό δέσιμο που είχε με το γενέθλιο τόπο του και τους ανθρώπους του με τους οποίους είχε διαμορφώσει ουσιαστικές σχέσεις που διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί η ιδιαίτερη και ουσιαστική σχέση με την αγαπημένη του μοναχοκόρη Αγγελική Κοντού, ιστορικό και ηθοποιό, υποστηρίζοντας ουσιαστικά κάθε βήμα της στο χώρο της Τέχνης και ιδιαίτερα τις δράσεις της στο θέατρο  Altera Pars στο οποίο συμμετείχε, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε Παναγιώτη. Εκφράζουμε  τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ΠΕΣΕΚ  και ευχόμαστε να έχουν δύναμη και κουράγιο η αγαπημένη του σύζυγός  Σούλα   και η μοναχοκόρη του Αγγελική  .

1 σχόλιο: