ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Καλούμε στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο και στη Φεμινιστική Απεργιακή Συγκέντρωση Παρασκευή 8 Μάρτη • 12μ. • Πεζόδρομος Κοραή

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γραφεία: Κορνάρου 2 & Ερμού (ΟΛΜΕ), Αθήνα, ΤΚ: 10563 Τηλ.: 210-3318632
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.grEmail: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

 

Καλούμε στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο
και στη Φεμινιστική Απεργιακή Συγκέντρωση

Παρασκευή 8 Μάρτη12μ.Πεζόδρομος Κοραή (έξοδος μετρό)

Η ΠΕΣΕΚ καλεί την Παρασκευή 8 του Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και  στη φεμινιστική απεργιακή συγκέντρωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, στον πεζόδρομο Κοραή (έξοδος σταθμού μετρό «Πανεπιστήμιο»), στις 12μ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνησεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και σε υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με το οποίο προωθείται η περαιτέρω διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης: αυτό για την ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η ΠΕΣΕΚ συντάσσεται και συνυπογράφει τα όσα δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ότι «τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα», αλλά «το νομοσχέδιο που κατατέθηκε έχει ήδη απορριφθεί, η πλειοψηφία μίλησε» και «ο δίκαιος αγώνας» που δίνουν «είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού». Μαζί με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα Δημόσια Πανεπιστήμια «ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών».

Το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο συμπίπτει με την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και τη φεμινιστική απεργία σε σπίτι και δουλειά. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΣΕΚ τιμά τις φοιτήτριες που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

Καταγγέλλει τις διακρίσεις στην εργασία που αντιμετωπίζουν αργότερα, όπως και κάθε γυναίκα, με ελαστικές σχέσεις και με χαμηλότερους μισθούς, ακόμη και για ίδια εργασία με άντρες συναδέλφους τους. Καταδικάζει τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται, την  έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες στο σύστημα εκμετάλλευσης, καταπίεσης και πατριαρχίας. Στέκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας, φεμινιστικού κινήματος και συλλογικότητας που μάχεται για ίσα δικαιώματα στη ζωή, στην οικογένεια, στη μόρφωση, στη δουλειά και παλεύει μαζικά για έναν κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, προσφυγιά. 

Η ΠΕΣΕΚ, τέλος, εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνια γυναίκα για νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και ελεύθερη Παλαιστίνη. Απαιτεί να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στο αποικιοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, να σπάσει ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, να αποσυρθούν οι ελληνικές φρεγάτες από την εμπόλεμη ζώνη και να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Αθήνα, 05-03-24

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος

Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο γενικός γραμματέας

Σταμάτης Νικολάου

1 σχόλιο: