ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια το Σάββατο 16 Μάρτη 2024

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Κάλεσμα στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια το Σάββατο 16 Μάρτη 2024

 

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) καλεί κάθε συνταξιούχο να ενισχύσει με τη φυσική του παρουσία τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα το Σάββατο 16 Μάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού στις 21 του Μάρτη.

Οκτώ χρόνια μετά την κατάπτυση συμφωνία για την Ευρώπη-φρούριο, αυτοί που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον Έβρο στα μεγαλύτερα νεκροταφεία ανθρώπων που επιχειρούν να σωθούν από την πείνα, τους πολέμους, την κλιματική κρίση, σήμερα, «εργαλειοποιούν» τους ξεριζωμένους στα γεωπολιτικά παζάρια, συμφωνίες σύγχρονου δουλεμπορίου για φθηνό εργατικό δυναμικό με τρίτες χώρες και πολιτικές επιλεκτικής «προσέλκυσης ταλέντων-στελεχών» για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονικών pushbacks, οι ένοχοι του μαζικού εγκλήματος στην Πύλο και της σκανδαλώδους συγκάλυψής του, μετατοπίζουν την πολιτική τους προς την ακροδεξιά για να «αναχαιτίσουν», τάχα, τη διαρροή ψήφων δεξιότερα. Τελικώς, αποδεικνύονται «τροφοδότες» της ανόδου της ακροδεξιάς και τού χωρίς προφάσεις φασισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας πολιτικής η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που με τους αντεργατικούς νόμους, την αστυνομοκρατία, την κρατική βία, τον θεσμικό ρατσισμό, τον στραγγαλισμό κάθε ελευθερίας, τις εθνικιστικές κορόνες κ.λπ., ενισχύει την αύξησή των επιθέσεων με φασιστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό και ομοφοβικό πρόσημο στη χώρα μας, όπως οι πρόσφατες στη Θεσσαλονίκη.

Η καπιταλιστική αδηφαγία που ξεδιπλώνεται μέσα από τη βαρβαρότητα του πολέμου σε πολλές γωνιές του πλανήτη, όταν δεν προχωρά στη εξόντωση ενός λαού, όπως στη Γάζα από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ που συνεχίζει με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, δημιουργεί το μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

Ελάχιστο καθήκον μας είναι να απαιτήσουμε να σταματήσουν τα παράνομα pushbacks στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και να δοθεί άσυλο και στέγη σε κάθε κατατρεγμένο/η πρόσφυγα/ισσα που αναζητεί καταφύγιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χωρίς αστερίσκους, χωρίς «τρίτες χώρες» και χωρίς «ναι μεν αλλά». Και μαζί, ντόπιοι μετανάστες/στριες, πρόσφυγες/ισσες να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο ενάντια στις ρατσιστικές, απάνθρωπες πολιτικές ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας εξαθλιώνουν.

Η ΠΕΣΕΚ καλεί όλους και όλες να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, μαζί με τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, σωματεία, τοπικές συλλογικότητες και κινήσεις αλληλεγγύη σε κάθε γωνιά της χώρας το Σάββατο 16 Μάρτη και να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/στριών | Σύνταξη, Ασφάλιση για όλους/ες Σταματήστε τα pushbacks | Άστυλο και Στέγη στους/στις πρόσφυγες/ισσες

Οι Ναζί στη Φυλακή Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου