ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΕΦΟΔΟΣ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                                      Αθήνα     2 Νοέμβρη   2018
          Καταγγελία για την έφοδο  του ΣΔΟΕ    στην ΕΛΜΕ    Πειραιά

·                    Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταγγέλλει  την   εισβολή  του ΣΔΟΕ   στην ΕΛΜΕ Πειραιά με την  πρόφαση  ελέγχου  των  οικονομικών  του σωματείου . 
·                    Ο   έλεγχος  ενός συνδικαλιστικού σωματείου φυσικά και δεν αποβλέπει  στον έλεγχο  του πενιχρού ταμείου της ΕΛΜΕ, το οποίο διαχειρίζεται  τις συνδρομές των  μελών  του ,  αλλά αποβλέπει  στην τρομοκράτηση  του συνδικαλιστικού κινήματος  με σκοπό την πλήρη  υποταγή του στην κυβερνητική εξουσία.
·                    Αφού  το ΣΔΟΕ  … μπόρεσε  να   σταματήσει  το λαθρεμπόριο  καυσίμων  στον Πειραιά , αφού  …. ξεδιάλυνε  την υπόθεση  λαθρεμπορίου  πετρελαίου του πλοίου   «  Αγία  Ζώνη»    που προξένησε  οικολογική  καταστροφή  στο Σαρωνικό,   στράφηκε  στον έλεγχο  των οικονομικών της            ΕΛΜΕ  Πειραιά,  γιατί  δε  συμμορφώνεται  «προς  τας υποδείξεις»  της  κυβερνητικής πολιτικής.
·                    Ο έλεγχος  των οικονομικών  είναι το πρόσχημα. Πίσω  από  το υποχρεωτικό  ΑΦΜ,  τον οικονομικό έλεγχο, θα ακολουθήσει  ο έλεγχος της νομιμότητας  των αποφάσεων   συνδικαλιστικών σωματείων.  Κανένα σωματείο  δε θα μπορεί να εκφράζει την αλληλεγγύη  του  σε  λαούς ή κράτη,  που δεν υποτάσσονται στη νέα τάξη πραγμάτων ( πχ  Παλαιστίνιοι,  Κούβα,  Συρία κλπ) ,  όταν  δε  θα ευθυγραμμίζεται  με την κυβερνητική  πολιτική  και γενικότερα με την πολιτική  της  Ε.Ε-ΝΑΤΟ. 
·                    Απαιτείται  οργανωμένη  απάντηση  στη νέα κυβερνητική  πρόκληση:  Κανένας   κυβερνητικός  έλεγχος  στα σωματεία.  Υπάρχουν  όργανα,  εκλεγμένα  με δημοκρατικές  διαδικασίες,  που  λογοδοτούν στις  ΓΣ  των σωματείων     για τα οικονομικά τους.  Δεν είναι ούτε ΜΚΟ, ούτε  ασκούν λαθρεμπόριο,  για να  είναι  ανεξέλεγκτα και  να  « απολαμβάνουν»    την ανοχή της κρατικής εξουσίας.  Το  συνδικαλιστικό  κίνημα  οφείλει να αντιδράσει  και να υπερασπιστεί  την αυτοτέλειά τους.

                                    Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ   
                                      Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                                  Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

1 σχόλιο:

  1. δηλ γιατί δεν βάζουν και τα σωματεία στο υπερταμείο, για να συνεισφέρουν στο χρέος; εκεί θα φτάσουμε. Αν θέλει να ενισχύσει κάποιον άρρωστο το σωματείο, ή να ενισχύσει το παιδί ενός συναδέλφου που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, πρέπει το παιδί να πληρώσει τον ΦΠΑ;Και αν αποφασίσει να ενισχύσει παιδιά προσφύγων σε ένα σχολείο και τα παιδιά δεν έχουν ΦΠΑ και δεν θα έχουν, τι γίνεται τότε. Ο κατήφορος είναι μεγάλος συνάδελφοι και δεν υπάρχει πάτος. Αλ. Λιακ. καθηγητής σε " αναβαθμισμένο" ΕΠΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή