ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!!!




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                         



 Αθήνα  15.9.2017
                    Και    τα  σχολεία(!)   στο   υπερταμείο   ιδιωτικοποιήσεων
·         Η   εταιρεία « Κτιριακές  Υποδομές ΑΕ- Κτ.Υπ»  προήλθε  από τη συνένωση του ΟΣΚ (Οργανισμού Σχολικών  Κτιρίων)  , της  «Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης  νοσοκομείων ΑΕ» (ΔΕΠΑΝΟΜ)  και της «Θέμις   Κατασκευαστική ΑΕ» ,  όπως  απαιτούσε το 2ο μνημόνιο. Με το 3ο   μνημόνιο  η νέα εταιρεία που προέκυψε (Κτιριακές Υποδομές)   εντάσσεται  στο  Υπερταμείο  που  σκοπό έχει να παραδώσει αντί πινακίου  φακής τη Δημόσια περιουσία στους ξένους, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης των πάντων. 
·         Είναι  φανερό ότι  η Σχολική Στέγη  μπαίνει και  αυτή  στην τελική ευθεία της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.  Άλλωστε  η μετατροπή του ΟΣΚ  σε Ανώνυμη Εταιρεία, η σύμπραξη  σε δεύτερο στάδιο  Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)  (ν. 3380/2006)  για την κατασκευή  των σχολικών κτιρίων θα οδηγούσε  μαθηματικά στην εκχώρηση   της σχολικής στέγης στους ιδιώτες.   Είναι γνωστό ότι  τα σχολεία  που έγιναν με τη σύμπραξη   Δημόσιου και Ιδιωτικού  τομέα παραχωρούνται  στους ιδιώτες  για 25 χρόνια, αν και  συνεισφέρουν  μόνο  το 16% του κόστους  κατασκευής τους.
·         Η ένταξη των σχολικών κτιρίων  στο νέο Υπερταμείο  Ιδιωτικοποιήσεων είναι το επόμενο  βήμα για την παραπέρα  κατάργηση της  Δημόσιας Δωρεάν παιδείας. Οι  κατευθύνσεις  του   ΟΟΣΑ  για ιδιωτικοποίηση  της εκπαίδευσης  και  υγείας μπαίνουν  σε εφαρμογή με την  εκποίηση των κτιριακών υποδομών.
·        Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  καταγγέλλουν  την πολιτική  ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας   και  των  σχολικών μονάδων.   Απαιτούν δημόσια σχολικά κτίρια με δημόσια δωρεάν παιδεία  και δωρεάν υγεία   και καταγγέλλουν  την πολιτική της κυβέρνησης που  χωρίς ίχνος ντροπής εμπορευματοποιεί  τη Δημόσια  Σχολική Στέγη. 
                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                              Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                 Τάσος   Σταυρόπουλος              Σταύρος  Κωστόπουλος

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, εδώ πουλάνε στους Γάλλους το νερό που πίνουμε. Εδώ πόυλησε η μια αριστερή κυβέρνηση τα αεροδρόμια, τη ΔΕΗ που ούτε η ΝΔ δεν μπόρεσε να πουλήσει. Τ ασχολεία σας μάραναν. Καλημέρα από την ακριτική Λήμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλώς υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για τους χώρους που εμείς οι εκπαιδευτικοί τους είχαμε σαν δικά μας σπίτια. Εκεί που αναπνέαμε μαζί με τους μαθητές μας κιμωλία για 35 χρόνια!!!!

      Διαγραφή