ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).
   ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                                        Αθήνα      25.9.2017
 Οι συνταξιούχοι   στους δρόμους.  Τρίτη 3 Οκτώβρη, ώρα 10.00,  Πλατεία  Εθνικής   Αντίστασης,   Παναττικό συλλαλητήριο

Συμμετέχουμε   στο  συλλαλητήριο  για να αποτρέψουμε:

·        Τις  νέες περικοπές   της κύριας  σύνταξης  και των επικουρικών κατά 18%  τουλάχιστον,  με το πρόσχημα της προσωπικής  διαφοράς   που θα προκύψει  από τον  επανυπολογισμό των συντάξεων.  Η  κυβέρνηση  Σύριζα-ΑΝΕΛ ψήφισε τις μειώσεις αυτές στα πλαίσια  του νέου μνημονίου.
·        Την κατάργηση  στην ουσία των συντάξεων χηρείας. Ο επανυπολογισμός  των συντάξεων χηρείας  με το νόμο Κατρούγκαλου   και  η μείωση  κατά 50%  σε  συνδυασμό με τα νέα όρια ηλικίας που έχουν ψηφιστεί  αποβλέπουν   στην κατάργηση των συντάξεων χηρείας. Η πρόταση  της τρόικας  να χορηγούνται  οι πενιχρές συντάξεις  χηρείας  με  εισοδηματικά κριτήρια  οδηγούν στην εξαθλίωση των συνταξιούχων  και  στην αδυναμία να επιβιώσουν.
·        Τη σκόπιμη  μεγάλη  καθυστέρηση  έκδοσης των κύριων συντάξεων από  13.5.2016  και των επικουρικών από 1.1.2015  λόγω αδυναμίας εύρεσης …. του μαθηματικού τύπου.
                                          Συνάδελφοι
·        Είναι  φανερό ότι οι νέες μειώσεις, εφόσον δεν αποτραπούν,    δίνουν τη χαριστική  βολή στους συνταξιούχους.  Η κυβέρνηση  μας οδηγεί  στην εξαθλίωση. Έχει  υπογράψει  τη  διάλυση της κοινωνικής  ασφάλισης. Δεν υπάρχει  σωτηρία, αν δεν ανατρέψουμε την πολιτική- Κυβέρνησης, Ε .Ε και ΔΝΤ-   που  καθημερινά  μας κλέβει  και αποβλέπει  στην εξαφάνισή μας.   Μόνο  με την κατάλυση της πολιτικής   που εφαρμόζει  πιστά η Κυβέρνηση  Σύριζα- ΑΝΕΛ μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την κατάργηση  των αντιασφαλιστικών  νόμων και την αποκατάσταση των συντάξεών μας. Σε αντίθετη περίπτωση , μας περιμένουν οι μεγάλες  περικοπές του νέου  μνημονίου,  η κατάργηση του δικαιώματος  της απεργίας, οι νέοι αντεργατικοί νόμοι, για να  μην μπορεί κανείς να σηκώσει κεφάλι. Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι δεδομένη. Να μην επιτρέψουμε να θεωρεί  ότι  είναι δεδομένη και η  ανοχή μας απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που  εφαρμόζει, χωρίς ίχνος ντροπής.
                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                              Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                 Τάσος   Σταυρόπουλος              Σταύρος  Κωστόπουλος

                           

4 σχόλια:

  1. Πήγα πρωί- πρωί να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και μου κράτησε η τράπεζα 1.20 ευρώ. Δεν φτάνει που μας έχουν ρημάξει τις συντάξεις, πρέπει να πληρώνουμε προμήθεια για τα χρή,ματα που τους δίνουμε! Νομίζω ότι έχουν ξεπεράσει και τον Αλ Καπόνε. Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν ήμουνα σκληρός στην κριτική μου. Ειμαι αγανακτισμένος. Ν.Χ ΒΕΡΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να επιβεβαιώσω τα καταγγελλόμενα του προηγούμενου συνάδελφου. Πήγα με την κάρτα μου στην EUROBANK (ΛΑΡΙΣΑ) να μεταφέρω σε 12 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ και με χρέωσε με 1.20. Την ίδια εποχή την προηγούμενη χρονιά δεν πλήρωσα προμήθεια. Από παντού μας τα παίρνουν. Το επόμενο βήμα: Στο δρόμο θα σου βάζουν χέρι στις τσέπες και θα καλείσαι να δικαιολογήσεις τα χρήματα που έχεις στις τσέπες. Ούτε την πουτάνα δεν μπορείς να κάνεις, για να ζήσεις τα παιδιάσου. τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι της πεσεκ, μήπως μπορώ να κάνω χρήση της αλλαγής φύλου; Γιατί ανήκω στους άτυχους που έχω 25ετία το 2010 με ανήλικο παιδί και δεν έχω δικαίωμα για σύνταξη, ενώ η γυναίκα μου με την ίδια υπηρεσιακή κατάσταση συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 52 ετών. Σκέπτομαι μήπως μπορώ να συνταξιοδοτηθώ ως γυναίκα, αν αλλάξω φύλο; Γιατί στις γυναίκες με 25 χρόνια το 2010 και με ανήλικο παιδί δινει το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε ηλικία 50 ετών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αλλάξω φύλο προκειμένου να πάρω σύνταξη. Παρακαλώ αν γίνεται να κάνετε παρέμβαση να συμπεριληφθεί στο νόμο τέτοια διάταξη, αν χρειάζεται. Πιστεύω ως γυναίκα πρέπει να έχω ίσα δικαιώματα. Θα ήταν παράλογη μια τέτοια διάκριση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη βιάζεσαι πολύ, το ασφαλιστικό σύστημα τώρα που μας κόβει κάθε χρόνο τις συντάξεις θα μας προσφέρει , στα πλαίσια της δωρεάν υγείας, δυνατότητα αλλαγής φύλου. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και δε θα μιλάμε πια για τις περικοπές των συντάξεων. Θα είμαστε σαν τους ευνούχους του Βυζαντίου. Χαιρετισμούς από ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή