ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΕΣΕΚ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΠΕΜΠΤΗ 17/12ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr                         ΑΘΗΝΑ  14  ΔΕΚ. 2015            

 Όλοι   στο   συλλαλητήριο, Πέμπτη  17  ΔΕΚ.   ώρα   11.00,  Πλατεία   Εθνικής  Αντίστασης  ( πρώην Κοτζιά)

                                                                         
·         Πέμπτη , 17  ΔΕΚ, ώρα  11.00   στην Πλατεία   Εθνικής  Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)  θα  γίνει  συγκέντρωση  συνταξιούχων  με πρόσκληση  συνταξιουχικών  σωματείων, στα  πλαίσια της  πανελλαδικής  κινητοποίησης  από 15 έως 18 ΔΕΚ.   Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει  στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει.
·         Το  συλλαλητήριο  γίνεται εν όψει της κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το 3ο  μνημόνιο.  Ο Υπουργός  εργασίας και  Κοινωνικής  Ασφάλισης ήταν  ξεκάθαρος για τις κυβερνητικές προθέσεις:  Οι επικουρικές  συντάξεις  θα μειωθούν και  η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα μετονομασθεί  σε ρήτρα βιωσιμότητας.  Το ΜΤΠΥ, μετά την άρνηση της κυβέρνησης για την επαναφορά των κοινωνικών πόρων  υπέρ  του ταμείου, κινδυνεύει.  Οποιαδήποτε  μείωση στο μέρισμα, είναι αιτία πολέμου για μας. Για τις  κύριες συντάξεις κάθε μέρα  ανακοινώνει  επανυπολογισμό,  συγχωνεύσεις με τις επικουρικές, μειώσεις πάνω από 1000, διατήρηση στα  σημερινά επίπεδα, οριζόντιες μειώσεις  6% ή  15%  ή και 30%  για τις υψηλές συντάξεις, μέχρι να αισθανθούμε  …ανακούφιση,  όπως  με το μύθο  του Χότζα για τη  στενάχωρη καλύβα.   Οι μειώσεις που έρχονται ολοκληρώνουν την ταφόπλακα  στην κοινωνική ασφάλιση. Ήδη  έχουν ψηφισθεί  ο νέος υπολογισμός των συντάξεων  και τα νέα όρια ηλικίας, σύμφωνα με τα οποία κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να συμπληρώσει  40 χρόνια εργασίας, για να πάρει  πλήρη σύνταξη.
·         Μπροστά στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και τις συνεχείς μειώσεις  των συντάξεων που απαιτούν Ε.Ε και  ΔΝΤ,  εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  δεν έχουν άλλη επιλογή.  Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή  της πολιτικής   της   Κυβέρνησης, της  Ε.Ε   και ΔΝΤ.
                                      Για  το Δ.Σ   της Π.Ε.Σ.ΕΚ                                                                                   
                        Ο   Πρόεδρος                  Η   Γ. Γραμματέας

               Τάσος  Σταυρόπουλος             Πόπη   Μαζοκόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου