ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                   Αθήνα   1.12. 2015

                                    Πέμπτη ,3 ΔΕΚ,    όλοι  στους δρόμους
                        Προσυγκέντρωση  ,ώρα  11.00   Μουσείο-  Πολυτεχνείο

·         Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη  απεργία.  Είναι η δεύτερη  απεργία  ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που με το τρίτο μνημόνιο  κατεδαφίζει  το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη  έχει αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67, εισάγει το προνοιακό επίδομα  των 360 ευρώ για τον υπολογισμό των συντάξεων από 1.9.2015,  μειώνοντας  ακόμη περισσότερο,  και ετοιμάζεται  να δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, καταθέτοντας στη Βουλή νέο ασφαλιστικό για επανυπολογισμό των συντάξεων,  για να τις μειώσει  δραματικά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.  Οι επικουρικές  έχουν μπει στο  στόχαστρο του Κατρούγκαλου  που ετοιμάζεται ή να τις «συγχωνεύσεις»  με την κύρια σύνταξη  και να τις εξαφανίσει ή να τις περάσει  από τη δαμόκλεια σπάθη της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος , ώστε να αντιστοιχούν με ένα φιλοδώρημα.
·         Το νέο ασφαλιστικό ισοδυναμεί με κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου  εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων.  Εδώ που  μας  έχουν οδηγήσει,  εργαζόμενοι και συνταξιούχοι,  όλοι μαζί στους  δρόμους για την ανατροπή της τρόικας  και  της κυβερνητικής πολιτικής.  Δε χωράει  άλλη λύση. Καμία ανοχή σε μία πολιτική  που έχει θέσει ως προτεραιότητα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που απαιτούν Ε.Ε και  ΔΝΤ.  Η σύγκρουση  με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε-  ΔΝΤ  είναι αναπόφευκτη.
·         Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα είναι με το πανό , ώρα 11.00 πμ, στο Μουσείο –πολυτεχνείο.  Όλοι τη Πέμπτη, 3  /12, στους δρόμους. Για την ανατροπή  της πολιτικής που μας οδηγεί σε εξαθλίωση.
·          Η ανάπτυξη ενός μεγάλου μαζικού κινήματος μπορεί να δώσει προοπτική στους  αγώνες των εργαζομένων, να αποτρέψει νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις,  ανατρέποντας   τελικά την πολιτική των μνημονίων.
      Για  το Δ.Σ   της Π.Ε.Σ.ΕΚ                                                                                     

                                     Ο   Πρόεδρος               Η   Γ. Γραμματέας

                       Τάσος  Σταυρόπουλος                 Πόπη  Μαζοκόπου

1 σχόλιο:

  1. Ξανά στο δρόμο. καμία αντίρρηση. Πιστεύετε ότι θα ιδρώσει το αυτί του Τσίπρα Ή του Κατρούγκαλου; έχω καταλήξει ότι την ευαισθησία που έχουν λευκοί Αμερικανοί απέναντι στους μαύρους, την ίδια ευαισθησία έχει και ο Κατρούγκαλος απέναντι στους συνταξιούχους. Από την ίδια ευαισθησία διακατέχεται και ο Τσίπρας απέναντι στην αριστερά. Η αλήθεια είναι πικρή. Οι διαπιστώσεις δεν έχουν αξία, γιατί είναι κατόπιν εορτής.. Και εγώ ανήκω στους απατημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή