ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Για τη δολοφονία ενός εργαζόμενου στην COSCO

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                                 Αθήνα  1 Νοε 2021

 

                      Για τη    δολοφονία ενός εργαζόμενου    στην COSCO

 

·    Στην  COSCO ένας εργάτης  διαμελίστηκε. Και επειδή  υπήρξε και υπάρχει  σχεδόν διακομματική  συναίνεση  για την παραχώρηση  του λιμανιού  στην κινέζικη  COSCO, ανοχή και πλήρης ασυδοσία για την εκμετάλλευση  των εργαζομένων,  ελέω και του ν. Χατζηδάκη,  ο διαμελισμός ενός εργαζόμενου  δεν αποτελεί   είδηση  για τα ΜΜΕ. Ούτε η αξιοθαύμαστη  συμπαράσταση  όλων των  εργαζομένων στην  COSCO, που εδώ και μια εβδομάδα απεργούν  και κανένα πλοίο δεν μπορεί  να ξεφορτώσει. Σε άλλες περιπτώσεις τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ  θα ξελαρυγγιάζονταν   εναντίον  των απεργών. Τώρα που δεν μπορούν να χωνέψουν την αλληλεγγύη που εκδηλώνουν  σύσσωμοι  όλοι οι εργαζόμενοι, αποφάσισαν  να θάψουν το « ασήμαντο   γι΄ αυτούς                            συμβάν».

·      Αν υπάρχει  κάποια ελπίδα σήμερα, που τα πάντα τα έχει σαρώσει  ο ανταγωνισμός  του συστήματος και η θεοποίηση του  κέρδους, αυτή  βρίσκεται   στην αντίσταση  και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων. Να μην καταθέτουν τα όπλα και ας λοιδορούνται  από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Και ας φαίνεται  ότι οι Μήδοι διαβαίνουν εύκολα. Καμιά επιχείρηση και κανένας νόμος Χατζηδάκη  δεν μπορούν  να αντιμετωπίσουν  την οργή των καταπιεσμένων.

·  Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  εκφράζουν την αλληλεγγύη τους  στους εργαζόμενους της  COSCO. Είναι  παράδειγμα για όλους τους  απόκληρους σήμερα,  που  δουλεύουν  σα σκλάβοι  για μισό κομμάτι ψωμί.

 

                                            Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου