ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Στεγαστικά δάνεια Δ.Υ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                               Αθήνα 21 ΝΟΕ  2021

 

                        κ. Άδωνι   Γεωργιάδη  Υπουργό Ανάπτυξης και Εμπορίου

                         κ. Παναγιώτη   Τσακλόγλου, Υφ.  Κοινωνικής Ασφάλισης

 

                                         Θέμα:   Στεγαστικά δάνεια    Δ.Υ

 

·        Οι  Δ.Υ  έπαιρναν στεγαστικά δάνεια  κυρίως  από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  Η πληρωμή των δόσεων  γινόταν με παρακράτηση από το μισθό τους. Όταν  υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση,  γινόταν αναστολή των δόσεων  μέχρι την έκδοση των συντάξεων. Και όταν έπαιρναν το εφάπαξ,  γινόταν αναδρομική   παρακράτηση  από το εφάπαξ, για τους μήνες που  είχε ανασταλεί  η  καταβολή των δόσεων. 

·        Τώρα που η έκδοση των συντάξεων  καθυστερεί  περισσότερο   χρόνο   και έπρεπε  οι τράπεζες  να διευκολύνουν τους συνταξιούχους  μέχρι  την έκδοση των συντάξεων,  συμβαίνει το αντίθετο:  Καμία διευκόλυνση. Απαιτούν  την καταβολή των δόσεων, αν και γνωρίζουν ότι με προσωρινή σύνταξη 500-600€    είναι  αδύνατον να ανταποκριθούν οι δανειολήπτες στις υποχρεώσεις τους. Με την εξαγορά –μεταβίβαση  των  δανείων του Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου  από την ΑΣΠΙΣ   Bank και μετά από την EYROBANK  δεν παρέχεται  καμία διευκόλυνση στους   συνταξιούχους  που είχαν  λάβει στεγαστικό  δάνειο  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

·        Παρακαλούμε να δοθεί άμεση  λύση  στο  πρόβλημα.  Αναστολή των δόσεων  μέχρι την έκδοση των συντάξεων των δανειοληπτών και μάλιστα χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.  Οι   τράπεζες έχουν τη δυνατότητα  να ρυθμίσουν  το θέμα με τους δανειολήπτες, αλλά  χωρίς  εντολή ή σύσταση  από  τα αρμόδια Υπουργεία  δεν πρόκειται να το κάνουν.   Γνωρίζουμε  τις πιέσεις που  δέχονται  καθημερινά οι συνταξιούχοι. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση. Είναι εξοργιστικό  την  ευθύνη του κράτους  για τη μη έγκαιρη έκδοση των συντάξεων  να  πληρώνουν οι συνταξιούχοι.

 

                                                Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου