ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.
                                                                                                   Αθήνα    15.3.2019
                                        Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας
·        Ο  λαός της Βενεζουέλας   δέχεται  επίθεση  ενορχηστρωμένη   από  ΗΠΑ  και Ε.Ε,  γιατί  η κυβέρνηση της χώρας αυτής  έχει  επιλέξει να υπερασπίζεται  τον εθνικό της πλούτο  και να μην τον παραδίδει  στους Αμερικάνους, όπως συμβαίνει  σχεδόν  σε  όλες τις χώρες της Λατ. Αμερικής. Γι΄αυτό   το «έγκλημα»  η κυβέρνηση   της  Βενεζουέλας   δέχεται επιθέσεις   από όλα τα  διεθνή   ΜΜΕ  που διαρκώς   παραπληροφορούν ,  ο λαός της υποβάλλεται   σε στερήσεις  από όλες τις γειτονικές χώρες,  οι  Αμερικανοί   κατάσχουν  τα έσοδα από το πετρέλαιο, καταστρέφουν με σαμποτάζ  τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, για να προκαλέσουν  «εξέγερση»  του λαού  εναντίον της  νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης  και καθημερινά  οι δολοφόνοι του Αλιέντε      και υποστηρικτές  όλων των φασιστικών δικτατοριών      στις χώρες της Λατ.  Αμερικής επικαλούνται  τις αξίες της «δημοκρατίας»  και της «ελευθερίας», για να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση  της  χώρας.  
·       Είμαστε    αλληλέγγυοι   στο λαό  της Βενεζουέλας  που  αντιστέκεται  και υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του. Μόνο η αλληλεγγύη των λαών και  χωρών  που  έχουν το σθένος  να μην υποτάσσονται  στην αμερικάνικη    επιθετικότητα  μπορούν να  βοηθήσουν  το λαό της.  Η   «δημοκρατική ευαισθησία»  που επικαλούνται  οι  ΗΠΑ και Ε.Ε είναι αυτή    που επέβαλαν   στο λαό της  Λιβύης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Μέσα   στη ζοφερή κατάσταση  που βιώνουμε  η μόνη ελπίδα   προέρχεται      από τους λαούς που δεν υποτάσσονται    και  δεν ξεπουλάνε τον πλούτο  της χώρας  τους  στις ιμπεριαλιστικές χώρες.                                                       
                                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                 Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας


                            Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

4 σχόλια:

  1. Για την ανικανότητα του Μαδούρο τσιμουδιά!Γεια όλα φταίνε οι Αμερικάνοι.(σίγουρα παίζουν κι αυτοί ρόλο στο μπάχαλο του Μαδούρο)Μάλλον ξεχνάτε ότι ο Μαδούρο χρηματοδότησε τον Τραμπ προεκλογικά(άλλο καθίκι).Το ότι είναι δικτάτορας κι αυτό μούγκα. Κατά τ΄άλλα αληλεγύη! Σε ποιον λαό άραγε;Σ΄αυτούς που επωφελούνται από το καθεστώς ή τους άλλους που πεθαίνουν;Φταίει η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ..Μπλα Μπλα μπλα.Σε δουλειά να βρισκόμαστε.Πετάμε μια "αλληλεγγύη" έναν ιμπεριαλισμό (όχι βέβαια δικτατορία)και μετά τρέχουμε στην ταβέρνα.Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μικρή ένσταση, αγαπητέ συνάδελφε: Εάν ο Μαδούρο είχε ξεπουλήσει τα πετρέλαια στους Αμερικάνους, είχε ιδιωτικοποιήσει και είχε βγάλει στο σφυρί το νερό, τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ξεπουλήσει στους αμερικάνους ή στους δημοκρατικές χώρες της Ε.Ε και αν είχε δολοφονήσει 30.000 αντιπάλους του μεσα σε ένα γήπεδο, όπως έκανε ο Πινοσέτ, πιστεύεις ότι τα ΜΜΕ θα τον έλεγαν δικτάτορα; Πάντως τον Πινοσέτ μέχρι που πέθανε δεν τον ενόχλησαν και ούτε τον αποκάλεσαν δικτάτορα ή δολοφόνο. ΄΄Οσοι ξεπουλάνε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας τους, τιμώνται και μπορεί να πάρουν και Νόμπελ. Ο Τσίπρας που πούλησε λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΤΊΡΙΑ, απολαμβάνει τιμές κλπ. Αν τολμούσε να εθνικοποιήσει τράπεζες, καύσιμα, δρόμους, κλπ θα ήταν σύμμαχός τους ή δικτάτορας; Τώρα τους ενοχλεί ο Μαδούρο, πριν ο Τσάβες, ο Κάστρο, αλλά όχι ο σοκολατάς πρόεδρος της Ουκρανίας που έκαψε 60 Ρώσους στο εργατικό κέντρο της Οδησσού. Ζητάω συγνώμη από τους συναδέλφους μου ,αν έκανα κατάχρηση του blog της ΠΕΣΕΚ. Ν,Λ, Λαύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι, γιατί δε λέτε πιο απλά τα πράγματα. Ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα. Ποιος δηλ. θα εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια της Βενεζουέλας. Επειδή δεν τα τρώνε οι Αμερικάνοι, ο Μαδούρο και κάθε Μαδούρος είναι σατανάς. Αν ήταν δικός τους και τους είχε δώσει τα πετρέλαια και τρισχειρότερος να ήταν, θα τον δέχονταν μετά βαϊων και κλάδων. Μη μου πείτε ότι ο Βραζιλιάνος είναι πιο δημοκρατικός που τον δέχεται με ανοικτές αγκάλες ο Τράμπ; Τα καλά και συμφέροντα, τα άλλα είναι για τους αφελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσάβες ήταν ικανότατος κι έκανε σπουδαία έργα για το λαό της Βενεζουέλας.(το πώς πέθανε ή τον πέθαναν-θυμίζει λίγο Αραφατ-είναι άλλη ιστορία).Δεν θα πω το ίδιο για το σημερινό Μαδούρο. Είναι όντως ανίκανος-τι να κάνουμε-να διαχειριστεί την κληρονομιά του Τσάβες.Όσο για το δικτάτορας που αναφέρθηκε,δεν αρκεί να να ψηφίζεσαι μόνο δημοκρατικά αλλά να κυβερνάς δημοκαρατικά. Κι εδώ υπάρχει ένσταση,(ως προς την εκλογή του) με την εταιρία (indra)που ανέλαβε τα αποτελέσματα των εκλογών κι ετοιμαζόταν να την πάρει και ο Τσίπρας, που τη διαφήμιζε στα φανταστικά εκδοτήρια του μετρό της Θεσσαλονίκης.Το θυμάστε;Κάπως έτσι βγήκε ο Μαδούρο μαγειρεύοντας με την Indra..
    Εμένα μ' ενδιαφέρει όλος ο λαός να μην υποφέρει, να μην σκοτώνεται και όχι να βλέπουμε στρατιές να ξενιτεύονται.Αν ήταν ικανός ο Μαδούρο και οι Αμερικάνοι δεν θα παρενέβαιναν(έμμεσα κι άμεσα)ούτε ο διεθνής παράγοντας που δήθεν κόπτεται για το λαό, αλλά μόνο για τα συμφέροντά του.Είναι θέμα ηγέτη.Τίποτε άλλο.Κι αυτός είναι άχρηστος και επικίνδυνος δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή