ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                   Αθήνα     17.3.2019

Ενημερωτικό σημείωμα  για τις  νέες συντάξεις  και για τον  επανυπολογισμό  των παλιών συντάξεων ( σύμφωνα με το ν. Κατρούγκαλου)

·        Παρά  τις   επαναλαμβανόμενες   υποσχέσεις   των αρμοδίων   Υπουργών  Εργασίας και κοινωνικής    ασφάλισης ή  καλύτερα απασφάλισης,  οι νέες συντάξεις δεν  εκδίδονται   και οι συνταξιούχοι   μετά την  13.5.2016    λαμβάνουν οι περισσότεροι μόνο την  προσωρινή σύνταξη.  Το ΓΛΚ      έχει σταματήσει   να εκδίδει νέες  συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2017    και οι νέοι συνάδελφοι    συντηρούνται με την προσωρινή σύνταξη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Καμία   δικαιολογία δεν υπάρχει,  η κυβέρνηση επίσημα αποφεύγει  να παίρνει θέση και θριαμβολογεί(!) ότι χορηγεί  προσωρινές συντάξεις,  το βέβαιο είναι ότι τα ματωμένα πλεονάσματα   αυξάνονται   από τη μη έκδοσή τους και οι νέοι συνταξιούχοι   πληρώνουν  την κυβερνητική  αναλγησία.  Από το 2017  είχαν υποσχεθεί  ότι θα  εκδίδονταν  όλες οι συντάξεις,   αλλά η υπόσχεση  μεταφέρεται  από έτος σε έτος. Οι αριθμοί    ευημερούν( τα ματωμένα πλεονάσματα  αυξάνονται)  και οι συνταξιούχοι  υποφέρουν. Η   Π.Ε.Σ.ΕΚ   καταγγέλλει  την εγκληματική  πολιτική   της κυβέρνησης  απέναντι στους νέους συνταξιούχους.
·        Έχουν περάσει 3 μήνες , μετά τη δέσμευση  του Υπουργείου   Οικονομικών ότι    «η εκτύπωση των ενημερωτικών  σημειωμάτων συντάξεων κύριας ασφάλισης  μηνός 01/2019   θα είναι διαθέσιμη στα μέσα  μηνός  Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του  δικτυακού  τόπου του ΕΦΚΑ»  και κανένας   συνταξιούχος   προ του ν. Κατρούγκαλου  δε  γνωρίζει  τίποτα για  τον επανυπολογισμό των συντάξεών του. Από τα ΜΜΕ  διαρρέουν  ότι στην προσωπική διαφορά  έχουν  προστεθεί  τα οικογενειακά επιδόματα και  το επίδομα εξομάλυνσης,  αλλά  η κυβέρνηση  αποφεύγει  σκόπιμα να μας ενημερώσει.  
·        H   Π.Ε.Σ.ΕΚ   δεν αποδέχεται  τον  υπολογισμό  των νέων συντάξεων ή τον επανυπολογισμό  των παλιών συντάξεων , σύμφωνα με το ν. Κατρούγκαλου,  και  απαιτεί την κατάργησή του. Απαιτεί επίσης την πλήρη ενημέρωση,  με έκδοση   νέας ατομικής  συνταξιοδοτικής πράξης σε κάθε συνταξιούχο, εφόσον  η κυβέρνηση  έχει προχωρήσει  στον επανυπολογισμό των συντάξεων, όπως   ισχυρίζεται. Η τυχόν ανάρτηση   στο διαδίκτυο  της     τριχοτομημένης σύνταξης( εθνική+ ανταποδοτική σύνταξη+προσωπική διαφορά) χωρίς την έκδοση  νέας   συνταξιοδοτικής πράξης, σε καμιά  περίπτωση  δε  συνιστά προσωπική  ενημέρωση, όπως   απαιτεί ο νόμος. Είναι  απαίτηση   κάθε συνταξιούχου  να γνωρίζει  τι αλχημείες έχει  κάνει η κυβέρνηση  και  δικαιολογημένα   υπάρχει μεγάλη  ανησυχία και δυσπιστία  για τον τρόπο του επανυπολογισμού,  επειδή  όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με εντολή της κυβέρνησης φυσικά   εδώ και 3  μήνες  δεν  ενημερώνουν  τους συνταξιούχους, όπως  έχουν υποχρέωση.
·        Όσο  η κυβέρνηση  μας κρατάει στο σκοτάδι,  καμία ημερομηνία   δεν τρέχει, για να ασκήσουμε  ένσταση.  Πρέπει πρώτα  να προηγηθεί   προσωπική  ενημέρωση με την έκδοση νέας   συνταξιοδοτικής πράξης,  για να υπάρχει   η δυνατότητα  ένστασης  μέσα  σε 60 ημέρες ή άλλου ένδικου μέσου.

                                        Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                       Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


                  Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. Και εμείς οι παλιοί συνταξιούχοι πριν το νόμο του "ψαλιδοχέρη"Κατρούγκαλου θα βρισκόμαστε στο σκοτάδι.Ο επανυπολογισμός των συντάξεων ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αν και το υπουργείο Εργασίας έλεγε ότι θα φαινόταν στα εκκαθαριστικά-ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων του Ιανουαρίου.
    Εδώ και ένα τρίμηνο κλείδωσε το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων και αυτά δεν αναρτώνται.Για τις συντάξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και Μαρτίου εκκαθαριστικά-ενημερωτικά σημειώματα δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και κανένας παλιός συνταξιούχος γνωρίζει πώς επανυπολογίστηκε με βάση το νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του, ποια είναι η εθνική και ποια η ανταποδοτική σύνταξη που του αναλογεί, καθώς και ποια είναι η περιβόητη προσωπική διαφορά.
    Ενώ τους έστειλα mail μ' έχουν "γράψει"κανονικά οι καιροσκόποι απατεώνες.
    Δεν γνωστοποιούνται οι όποιες αλλαγές στις συντάξεις μας με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει. Τι ξεφτίλα και κατάντια είναι αυτή;
    ΥΓ
    Ακόμη και τα έτη πριν το 2019 έχουν κλειδώσει τα μηνιαία ενημ. σημειώματα με αποτέλεσμα να μην εκτυπώνονται πια από το Γενικό Λογιστήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολύτως με τα αναφερόμενα από τον προηγούμενο συνάδελφο .Στις 30/1/2019 έστειλα κι εγώ προς τον ΕΦΚΑ mail ,ζητωντας πληροφόρηση για την ανάρτηση των ενημερωτικών της σύνταξης .Προς μεγάλη μου έκπληξη ο ΕΦΚΑ μου απάντησε με δικό του mail μετά από μια ημέρα, λέγοντας ότι γίνονται εργασίες αναβάθμισης του λογισμικού του ,διαδικασια που ολοκληρώνεται σύντομα . Έκτοτε περασαν 53 ημέρες και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι νεοτερο .Βρε μηπως με δούλεψε ο ...μπαγασακος ΕΦΚΑ (αναρωτιέμαι ο καλοπιστος) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή