ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Για την απεργία της 6ης Απριλίου 2022

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                   Αθήνα 3.4.2022

 

     Π.Ε.Σ.ΕΚ:      Για την απεργία της 6ης   Απριλίου 

 

·        Ο  πόλεμος  μπορεί να  μην είναι στη γειτονιά μας ,  αλλά  έχουμε εμπλακεί ως χώρα όχι  μόνο στέλνοντας  όπλα, αλλά  έχουμε  παραχωρήσει  λιμάνια και βάσεις  στο  ΝΑΤΟ, γεγονός   που  θα πληρώσουμε ακριβά, αν ο πόλεμος γενικευθεί. Το καμία εμπλοκή της χώρας μας  πρέπει  να είναι στις προτεραιότητες όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων,  γιατί ήδη   τις συνέπειες του πολέμου τις πληρώνουμε ακριβά: Στις  υπερβολικές αυξήσεις στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη ΔΕΗ και  στην  ανεξέλεγκτη  άνοδο των τιμών στα τρόφιμα, που έχουν αφυδατώσει την πενιχρή σύνταξή μας.  Είμαστε  μπροστά σε επισιτιστική  κρίση. Την κρίση  αυτή θα τη πληρώσουν όλοι οι λαοί, όπως συνήθως συμβαίνει. Δεν αρκεί να καταδικάζουμε γενικά τον πόλεμο, αλλά έχουμε καθήκον να απαιτήσουμε τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από την εγκληματική συμμαχία του ΝΑΤΟ που  θέλει να κάνει υποχείριες όλες τις χώρες.

·        Είμαστε σε πόλεμο, ισχυρίζεται  η κυβέρνηση, και δεν εννοεί μόνο τον πόλεμο που προέκυψε από το ΝΑΤΟ  και τις φασιστικές προκλήσεις στους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για τον οποίο ζητάμε να σταματήσει το συντομότερο  δυνατόν. Προφανώς εννοεί –πέρα από την  άμεση  εμπλοκή της στο πλευρό του ΝΑΤΟ -και την ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε, όχι τυχαία, στο τέλος του προηγούμενου  χρόνου και ολοκληρώθηκε με τον πόλεμο  στην καρδιά της Ευρώπης, και προβλέπεται να συνεχιστεί με τρομερές συνέπειες για όλους τους λαούς. Είμαστε  σε πόλεμο, αλλά για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ  προστασίας μόνο  στους έχοντες και στις επιχειρήσεις και αφήνει μισθούς και συντάξεις να τους τρώει το σαράκι του διψήφιου πληθωρισμού.

·         Μετά από τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις  πετσόκοψαν μισθούς , συντάξεις, δώρα, ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους  των 200 και 300 €,  ήρθε η πανδημία που όχι μόνο ανέδειξε την κατάντια του συστήματος υγείας  με τους θανάτους των ηλικιωμένων, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την κατάργηση ελευθεριών και δικαιωμάτων.

·         Μέσα σε ένα τέτοιο  δυσμενές  περιβάλλον η κυβέρνηση της Ν.Δ προχώρησε  ένα βήμα πιο πέρα: Με το ν. Χατζηδάκη, ( ν.4808/2021) προβλέπει την εγγραφή όλων των Σωματείων στο  Γενικό  Μητρώο Συνδικαλιστικών  Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ), με σκοπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους  στα Σωματεία,  την Ηλεκτρονική  ψηφοφορία(  Ηλεκτρονικές κάλπες),  την κατάργηση στην ουσία  των Γενικών Συνελεύσεων, τη μη ενημέρωση  των εργαζομένων με τελικό σκοπό  την παρεμπόδιση  λήψης αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

·        Δυστυχώς η απάντηση του συνδικαλιστικού  κινήματος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν η αντίστοιχη. Σαν Π.Ε.Σ.ΕΚ ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες ότι  η  ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου, η ΑΔΕΔΥ  και το υπάρχον γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα έθεταν ζήτημα της ανατροπής  της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής της Ε.Ε ή του  ν. Χατζηδάκη.  Αντίθετα  με την τακτική τους  απογοήτευσαν τους εργαζόμενους, αφυδάτωσαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και βοήθησαν  να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, διάλυση  της Κοινωνικής Ασφάλισης , ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής, Υγείας και Παιδείας.

·        Επιμένουμε ότι η κατάσταση  απαιτεί τη  συγκρότηση ενός μεγάλου, ενωτικού ρεύματος, στηριγμένου στα βασικά ζωτικά αιτήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων ( αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων,) και   τη σύγκρουση και την ανατροπή του εργοδοτικού - κρατικού συνδικαλισμού και της πολιτικής κυβέρνησης  και   Ε.Ε.

·    Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ   πάντα καλεί  τα μέλη της στους δρόμους, θεωρώντας ότι   το ζητούμενο  είναι  ο ενωτικός  και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και συνταξιούχων. Επανειλημμένα έχουμε διακηρύξει ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες με τις χωριστές συγκεντρώσεις δε βοηθούν. Στις 6 Απριλίου  οι συνάδελφοι συνταξιούχοι συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Επαφίεται στον καθένα μας να κρίνει το πώς.

 

                         Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                     Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                    Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου