ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Κινητοποίηση Τρίτη 14 Δεκέμβρη, 10.30, Πλατεία Κλαυθμώνος

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                                   Αθήνα  9.12.2021

 

Κινητοποίηση   των συνταξιούχων:  Τρίτη  14  Δεκέμβρη, 10.30, Πλατεία Κλαυθμώνος

·        Οι  Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές  Οργανώσεις πάλι στο δρόμο. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει  για να διαμαρτυρηθούμε  για τη διάλυση του Δημόσιου συστήματος υγείας,  για την  ανύπαρκτη  Πρωτοβάθμια περίθαλψη, για την   εγκατάλειψη  των Κέντρων υγείας. Να καταδικάσουμε την πολιτική που έχει   οδηγήσει  σε θάνατο  19.000 συνανθρώπους μας μέχρι τώρα,  από τους οποίους  το  95%  είναι  πάνω από 70  ετών, συνταξιούχοι. Είναι  εγκληματικό  να μην υπάρχει οργανωμένη   αντίδραση  από όλα τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων. 100  ζωές  χάνονται κάθε ημέρα από τον κορωνοϊό. Και  αυτό  το  συνηθίσαμε.  Προτεραιότητα του συνδικαλιστικού  κινήματος πρέπει να είναι  η υγεία του λαού. Η υπεράσπιση του  Δημόσιου συστήματος υγείας. Η ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων για την απαξίωση  του  Δημόσιου συστήματος υγείας, για το κλείσιμο των Νοσοκομείων  είναι  εγκληματική.  Όχι  άλλη ανοχή  και μικροπολιτική με την υγεία του  λαού.

·        Να καταδικάσουμε την κοροϊδία με τη φορολόγηση των αναδρομικών του 2020. Αφού η «ανεξάρτητη»  Δικαιοσύνη  έκρινε συνταγματικά νόμιμα,  το ν. Κατρούγκαλου, την κατάργηση των δώρων και νόμιμες  όλες τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων, «απεφάνθη»  ότι  έπρεπε  να πάρουμε κάποια ψίχουλα  για το ενδεκάμηνο  Ιουνίου 2015 –Μαΐου  2016. Τώρα η  Κυβέρνηση  απαιτεί αναδρομική  φορολόγηση  των ψίχουλων αυτών μαζί με τα εισοδήματα του 2015 και 2016. Με τον τρόπο  αυτό θα μας πάρει πίσω το 1/3.  Προσδοκά  έσοδα 450  εκατ.€,  για να  δώσει  ως  δώρο  250€ στους  χαμηλοσυνταξιούχους, συνολικά 425εκατ. €.  Κέρδος θα έχει.  «Κοινωνική  πολιτική»  με κλοπή από την τσέπη μας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση  να πάρει πίσω  την απόφαση για φορολόγηση.

·        Να απαιτήσουμε  την επιστροφή  της 13ης και 14ης σύνταξης , αυξήσεις στις συντάξεις μας ώστε να καλυφθούν όλες οι απώλειες, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.  Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου.  Είναι εξοργιστικό  να  πανηγυρίζουν  οι Υπουργοί για αύξηση του ΑΕΠ και οι συνταξιούχοι  να φυτοζωούν  με συντάξεις πείνας. Αυτό  δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε και εμείς ευθύνη.

·        Η   Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί όλους τους συνταξιούχους στο συλλαλητήριο  των Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Μόνο  ο συντονισμένος, ενωμένος  και οργανωμένος αγώνας έχει  αποτελέσματα.  Ο  αγώνας των εργαζομένων στην COSCO  και στον επισιτισμό  έδειξαν  το δρόμο .

              

                                      Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

             Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

       Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου