ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                     Αθήνα   13.7.2018

              Ο   Οικογενειακός  Γιατρός   και  η απάτη του Υπουργείου  Υγείας

    1.    Το υπουργείο   Υγείας  ανακοίνωσε  ότι προχωράει   σε συμβάσεις  με ιδιώτες γιατρούς στο πλαίσιο  της  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.  Πίσω από τις συμβάσεις   αυτές κρύβονται   η διάλυση  της Δημόσιας    δωρεάν  υγείας  και η περαιτέρω   αφαίμαξη του λαού.  Συγκεκριμένα:
·   Οι συμβεβλημένοι  γιατροί  θα δέχονται για 4 ώρες την ημέρα  τους ασθενείς- 20 ώρες την Εβδομάδα-  και μέχρι     16 επισκέψεις  εντός του  4ώρου.  Μετά τη συμπλήρωση   των 16 επισκέψεων  οι ασθενείς   που  πρέπει  να εξετασθούν  θα πληρώνουν οι ίδιοι  την επίσκεψη. Επίσης   εκτός   4ώρου  οι  ασθενείς   θα  πληρώνουν  οι ίδιοι  την επίσκεψη   στο γιατρό.
·   Όσοι  έχουν ανάγκη  για  κατ’ οίκον  επίσκεψη  θα  πληρώνουν οι ίδιοι   τη  δαπάνη της επίσκεψης. 
·   Κάθε  οικογενειακός  γιατρός  θα έχει  υπό την εποπτεία του  2250(!)  άτομα
2.   Είναι  φανερό  ότι η θέσπιση  του οικογενειακού  Γιατρού  δεν  αποβλέπει  στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,   αλλά  στην  παραπέρα ιδιωτικοποίηση  της υγείας,  αφού είναι ολοφάνερο ότι  μέσα  στα  συγκεκριμένα πλαίσια που  καθορίζει  το Υπουργείο  Υγείας   ο οικογενειακός  γιατρός  είναι  αδύνατο  να  εξετάζει  όλους  τους   ασθενείς.  Για μια ακόμη  φορά ο λαός  καλείται  να βάλει  βαθειά  το χέρι στην  τσέπη του   και να ενισχύει  την πλήρη  ιδιωτικοποίηση  της υγείας. Πρωτοβάθμια  Φροντίδα Υγείας χωρίς  σύνδεση  με Νοσοκομεία και με  Νοσοκομειακή περίθαλψη  είναι  εξαπάτηση  του λαού  και πρώτοι  πρέπει  να καταγγείλουν  το θεσμό  οι  Ιατρικοί   σύλλογοι  και οι Γιατροί. 
3.  Οι συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί και  όλοι  οι συνταξιούχοι,  που έχουν πληρώσει  για την περίθαλψή τους ως εργαζόμενοι   και συνεχίζουν δυστυχώς να πληρώνουν και ως συνταξιούχοι,  καταγγέλλουν  την υποκρισία του Υπουργείου  Υγείας    σχετικά με την Πρωτοβάθμια   Φροντίδα Υγείας.  Είναι  ένα ακόμη μέτρο  για να φορτώσει  τις  δαπάνες για τη υγεία  στους ίδιους  τους ασθενείς    και να κάνει   συνένοχους  στην ιδιωτικοποίηση  της υγείας  και τους Γιατρούς.
4.  Απαιτούμε   δωρεάν  ιατροφαρμακευτική  κάλυψη    και  δωρεάν  πλήρη Νοσοκομειακή  περίθαλψη.  Μια ζωή  πληρώναμε για να έχουμε    δημόσια δωρεάν υγεία.  Δε θα επιτρέψουμε  στην κυβέρνηση να απαλλαγεί   από εμάς , για να  αυξήσει  τα ματωμένα πλεονάσματα.  Η  οργή  των συνταξιούχων  θα  ξεσπάσει.  Κανένας   δεν μπορεί  να μας  εμπαίζει.
                                     
Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

3 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, σωστά τα λέτε, αλλά και τώρα πληρώνουμε για τις συνταγές, γιατί όλοι οι Γιατροί έχουν καλύψει από την πρώτη εβδομάδα του μήνα τις 200 επισκέψεις. Ποτέ δεν πέτυχα γιατρό που να μην έχει καλύψει το πλάνο από την πρώτη ημέρα του μήνα. Έτσι πάντα πληρώνω τον γιατρό για τις συνταγές. Δεν υποστηρίζω το προηγούμενο καθεστώς, αλλά θέλω να πω ότι το υπουργείο θα δώσει κίνητρα στους γιατρούς για τα παίρνουν από εμάς ακόμη καλύτερα και επίσημα με τη βούλα του κράτους. . Μάλλον θα έπρεπε να κάνετε και μια κίνηση στους γιατρούς να μη συναινέσουν στο έγκλημα και να μην συμβάλουν στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Στην επαρχία που ζω ένας γιατρός μου είπε ότι και με το νέο θεσμό όλοι θα πληρώνετε τις συνταγές για φάρμακα. Ίσως θα ήταν πιο καλό να καλέσετε τους ιατρικούς συλλόγους να καταγγείλουν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας. Πληρώνουμε τα φάρμακα, πληρώνουμε τις συνταγές και πληρώνουμε και εισφορές από πάνω. Να μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε στους αμνήμονες Βουλευτές και Υπουργούς της κυβέρνησης Σύριζα ότι η παρούσα κυβέρνηση έβαλε εισφορά 6% στο ΤΕΑΔΥ για την υγεία και αύξησε την εισφορά στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6%. Για να μην λένε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έκοψε συντάξεις.Ακόμη μείωσε το μετοχικό πάνω από 40% και μείωσε το εφάπαξ από 38% σε 50%. Κυβερνητικός βουλευτής του Νομού μου ισχυριζόταν ότι δεν είχα καμιά περικοπή και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Καλά δεν υπάρχει λίγη ντροπή; Του είπα ίσως να έχεις δίκιο, αν η κυβέρνηση έκοψε μόνο σε μένα και σε κανένα άλλον. Τέτοια τύφλωση και τόσος εξευτελισμός για μην χάσουν τη θέση τους; εγώ θα ντρεπόμουνα να έλεγα συνειδητά τόσα ψέματα. Αθ. Ι. συνταξιούχος δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί 20 χρόνια δάσκαλος στα χωριά την Μαγνησίας δεν χρησιμοποίησα το βιβλιάριο υγείας μου, γιατί δεν το χρειάστηκα. Πλήρωνα τις εισφορές για δωρεάν υγεία, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Τώρα που πρέπει κάθε τρίμηνο να πηγαίνω στο γιατρό για φάρμακα πληρώνω και για φάρμακα και για τις συνταγές. Επί 3 χρόνια δε βρήκα κανένα γιατρό που δεν έχει καλύψει το πλάνο του. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνουμε για τις συνταγές. Ας βάλει το κράτος σε κάθε δήμο, δημοτικό διαμέρισμα, Γιατρούς για να γράφουν συνταγές. Τόσο δύσκολο είναι και προτείνουν να βλέπει 16 ασθενείς την ημέρα κάθε γιατρός και μετά πλήρωνε. Το τυρί το βλέπουν, τη φάκα δεν την βλέπουν, όταν όλοι θα πληρώνουμε τις συνταγές; Γιατί πληρώναμε τόσα χρόνια εισφορές; γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε; Μου φαίνεται εξωφρενικό να προτείνει η κυβέρνηση ότι όποιος είναι κατάκοιτος και χρειάζεται γιατρό στο σπίτι, να πληρώνει από την τσέπη του! συγχαρητήρια ΠΟΛΛΆΚΗ. ΒΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπολογίστε επιπλέον πότε θα πάτε σε γιατρό ειδικότητας, που θα πρέπει να πετύχεις πρώτα να σε δει ο οικογενειακός και αυτός να σου δώσει παραπεμπτικό για τον π.χ.ορθοπεδικό. Άλλος αγώνας να πετύχεις ραντεβού με τον ειδικό γιατρό.
    Γενικά ισχύει αυτό που με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου σε συνταξιούχο που έκανε παράπονα γιατί αργεί η έκδοση της σύνταξής του.
    - Καλά ρε φίλε 37 χρόνια δούλευες δεν είχες κάνει τα "κουμάντα" σου.

    Ευτυχώς από ότι γράφεται δεν υπάρχει προσέλευση γιατρών. Μιλάνε για 400 όλους και όλους ανά την Ελλάδα.
    Γι΄ αυτό η πλατφόρμα για να δηλώσεις γιατρό δεν δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή