ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ   
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                               Αθήνα   16.7.2017
                Η   «Δικαιοσύνη»  ,  σαν το φίδι ,  δαγκώνει  μόνο τους   ξυπόλυτους.
·         Όταν στα Γιαννιτσά   42χρονη    εργαζόμενη   αυτοκτονεί (12/7), γιατί  ήταν απλήρωτη   για 15 μήνες   από  το  SUPER  MARKET  που εργαζόταν,  όταν ακόμη 1400  εργαζόμενοι  συνάδελφοί της στο ίδιο  SUPER  MARKET  μένουν απλήρωτοι, όταν  στο Δήμο   Ζωγράφου   62χρονη(!) εργαζόμενη  σε διπλοβάρδια με τον καύσωνα, μητέρα 4 παιδιών,   πεθαίνει με ανακοπή, όταν  καθημερινά  εργαζόμενοι  τραυματίζονται  σε εργατικά ατυχήματα  και μένουν  ανάπηροι, όταν  η πολιτική  των μνημονίων που εφαρμόζεται  από όλες τις κυβερνήσεις  έχει οδηγήσει  σε αυτοκτονία χιλιάδες   εργαζόμενους    και η  ανεξάρτητη δικαιοσύνη  μέσω του «Αρείου Πάγου»    αποφαίνεται  ότι τα μνημόνια είναι συνταγματικά , ότι   « η  καθυστέρηση  καταβολής του μισθού   δεν συνιστά  βλαπτική  μεταβολή  των όρων της σύμβασης εργασίας»  και    ότι οι συμβασιούχοι δεν επιτρέπεται να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία,  η φυλάκιση  της  Ηριάννας, γιατί είχε  προσωπική   σχέση με κατηγορούμενο  για συμμετοχή του  σε οργάνωση      δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
·         Η Ηριάννα , που καταδικάστηκε   σε 13 χρόνια φυλάκιση  για  τη σχέση της με  ένα αθώο, όπως  φαίνεται,  θα αθωωθεί, για τυπικούς  λόγους , αφού  ο κατηγορούμενος φίλος  της , αθωώθηκε  για τη συμμετοχή του σε οργάνωση. Η απαράδεκτη, όμως, αυτή απόφαση προστίθεται στο μεγάλο κατάλογο  των αποφάσεων που προσδιορίζουν το ρόλο και τα όρια της δικαιοσύνης.
·         Εμείς  δεν τρέφουμε   αυταπάτες ότι μπορεί η δικαιοσύνη  να λειτουργεί  ανεξάρτητα  και έξω από τα πλαίσια των  θεσμών και   συμφερόντων  που  εκφράζει  το κράτος  με τις κυβερνήσεις του.    Η  αδράνεια  όμως , η αδιαφορία και   η λήθη  μας κάνει συνένοχους.  Γι’   αυτό υψώνουμε  τη φωνή μας  και απαιτούμε την άμεση   απελευθέρωσή της.  Ταυτόχρονα  καταδικάζουμε  τα κροκοδείλια  δάκρυα κυβερνητικών παραγόντων για την καταδίκη ενός αθώου, όταν  οι ίδιοι αδίστακτα χρησιμοποιούν, πολλές φορές,   τη δικαιοσύνη για να επιβάλουν στους εργαζόμενους  το εργατικό δίκαιο του 19ου αιώνα και  καθημερινά  δεκάδες   εργαζόμενοι   είναι θύματα της πολιτικής που εφαρμόζουν.

                                              

                      Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

         Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

   Τάσος   Σταυρόπουλος              Σταύρος  Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου