ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΪΑΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΪΑΣ 

ΕΤΟΣ 2024 -  Ενημερωτικό 1ο

(Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Παραρτήματος ΠΕΣΕΚ Αχαΐας, 12.01.2023)

Αποφάσεις:

   1ο). θέμα: Αποφασίστηκε ομόφωνα η αλλαγή της ημέρας, της ανοικτής για τα μέλη, τακτικής συνεδρίασης με φυσική παρουσία. Αυτή θα γίνεται την 2η Τρίτη κάθε μήνα, ώρα 11:00 αντί της 2ης Πέμπτης, όπως είχε αποφασιστεί, στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω προβλημάτων παρκαρίσματος (λαϊκή). Θα γίνεται στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

   2ο ). Θέμα: Αποφασίστηκε ομόφωνα να συμμετέχουμε στην Γενική συνέλευση Αθήνας 31-01-2024 ώρα 11:00 (Αίθουσα Κωνσταντινουπολιτών Δημ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι Αθήνα). Μπορεί να συμμετέχει όποιος από τα μέλη επιθυμεί μεμονωμένα με δικαίωμα λόγου και ψήφου. Από τους παρόντες δήλωσε ότι θα συμμετέχει ο Παναγιώτης Μπούρδαλας.

   Τα θέματα που θα θέσουμε στην Γ.Σ. σε γενικές γραμμές θα είναι τα παρακάτω:

   Α). Συντάξεις Χηρείας:

Δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία, για θανόντες, με τον ίδιο τρόπο για τους συνταξιούχους των διαφόρων κλάδων εργαζομένων και εργαζομένων δημοσίου σχετικά με τις τριετίες, αφού γίνεται περικοπή μετά τα τρία χρόνια στο μισό. Για όσα χρόνια δεν εφαρμόστηκε ο νόμος να μη γίνει καμία περικοπή.

   Β). Εργασία συνταξιούχων:

Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις, ώστε να μη χρειάζεται να εργάζεται ο συνταξιούχος μετά την συνταξιοδότηση. Να ζει αξιοπρεπώς με την σύνταξη.

   Γ). Το ΙΚΑ χορηγεί τις συντάξεις περίπου σε τρείς μήνες και το δημόσιο καθυστερεί υπερβολικά. Ζητάμε πρόσληψη προσωπικού στις αρμόδιες θέσεις, προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προσδιορισμού και της χορήγησης των συντάξεων.

   Δ). Στις νέες συντάξεις που έχουν χορηγηθεί υπάρχουν πολλά λάθη. Η πρόσληψη προσωπικού θα επιφέρει άμεση και γρήγορη επιδιόρθωση των λαθών. Ζητάμε να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη.

   Ε). Επαγγελματικά ταμεία και επικουρική σύνταξη. Μη σύνδεση της επικουρικής σύνταξης με το προσδόκιμο ηλικίας.

   Στ). Επαναφορά των δώρων, όπως ίσχυαν πλήρως πριν την περικοπή τους.

   Ζ). Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και εξίσωση όλων προς τα πάνω.

   Η). Αυτόματη χορήγηση αύξησης, σε επίπεδο που να καλύπτεται τουλάχιστον  ο πληθωρισμός.

   Θ). Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρατηρήθηκε αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα. Καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου.

   3ο). Θέμα: Αποφασίστηκε ομόφωνα να κάνουμε διάφορες οργανωτικές ενέργειες, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι της Αχαΐας για να πλαισιώσουν το παράρτημα. Οι ενέργειες θα είναι:

   Α). Εγγραφές νέων μελών.

   Β). Προσπάθεια επαφής με τους συνταξιούχους Εκπ/κους Αγίου και Καλαβρύτων. Τις επαφές ανέλαβε να κάνει ο Παναγιώτης Μπούρδαλας.

   Γ). Δημιουργία ΜΠΛΟΚ στο internet.

   Δ). Ενεργοποίηση μπορεί να γίνει με τις παρακάτω δραστηριότητες. 1). Διοργάνωση εκδρομών 2). Συμμετοχή στους περιπάτους του «συλλόγου περιπατητών». 3). Πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικό, είτε δημιουργία θεατρικής ομάδας, είτε συμμετοχή μελών μας στη θεατρική ομάδα της Α΄ΕΛΜΕ. (Στο επόμενη συνεδρίαση του συντονιστικού να καλέσουμε την συναδέλφισσα Ασπρογέρακα για να μας ενημερώσει ή και άλλους συναδέλφους). 4). Κοινή εκδήλωση με Α΄ ΕΛΜΕ ή και σύλλογο δασκάλων Πάτρας.

   Ε). Συναντήσεις αρχικά με τα Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ και Συλλόγου Δασκάλων Πάτρας.

   Στ). Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Εκπ/σης. Η συνάντηση να γίνει από κοινού με το παράρτημα Ηλείας.

   Ζ). Συνάντηση με τη Δ/νση Β/θμιας και Α/θμιας. 1). Ζητάμε τους καταλόγους συνταξιούχων καθηγητών.   2). Καθυστέρηση αποστολής δικαιολογητικών συνταξιοδότησης. 3). Πολλά λάθη στον υπολογισμό των συντάξεων (40% λάθη στις συντάξεις).

 

     Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Παναγιώτης Μπούρδαλας                          Δημήτρης Τζιώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου