ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

3o Σάββατο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη - Σύνταγμα (6/1, 12μ.)

ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr                                                                                 Αθήνα, 4 Γενάρη 2024

 

3o Σάββατο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη - Σύνταγμα (6/1, 12μ.)

 

 Η ΠΕΣΕΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία της και καταδικάζει κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και «εξυφαίνονται» γύρω από την αιματοβαμμένη Γάζα.

  Καταδικάζει, επίσης, την επί 70 χρόνια γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος-δολοφόνο, το Ισραήλ, και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον κατοχικό στρατό δε θα σταματήσουν «καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024».

 Εκεί, όπου το κράτος-τρομοκράτης έχει δολοφονήσει 22.313 Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες (η μεγάλη πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά) από την αρχή του πολέμου. Εκεί, όπου από τις εχθροπραξίες, εκτοπίστηκαν βίαια και εγκατέλειψαν τις εστίες τους 1,9 εκατ. κάτοικοι (το 85% του πληθυσμού της). Πλέον, η Γάζα απειλείται από λιμό, με τα περισσότερα νοσοκομεία να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και υπό ολοκληρωτική πολιορκία από τον περασμένο Οκτώβρη. H διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ και η διαφαινόμενη επέκτασή του, με την αρωγή ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ε.Ε, η συνέχιση των εποικισμών, η κατάληψη Παλαιστινιακής γης, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, προκαλεί και δικαίως τη νόμιμη -στη συνείδηση των λαών- ένοπλη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

 Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που κρατούν οι κυβερνήσεις καταχωνιασμένη από το 2015. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, και η ανακοίνωση για αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην επικίνδυνη ζώνη της Ερυθράς θάλασσας.

 Η ΠΕΣΕΚ εκφράζει την Αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης και στην πάλη του για Ελευθερία, Ισότητα και Δικαιοσύνη, για ένα πραγματικά Ανεξάρτητο και Κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

 Καταδικάζει τον κυβερνητικό και ακροδεξιό εσμό για τις σημαίες της Παλαιστίνης στη γιορτή του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά και καλεί στη νέα συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, το Σάββατο, 6 Γενάρη 2023, ώρα 12μ., στο Σύνταγμα.

• Όχι στην επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

• Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα

• Να αρθεί ο αποκλεισμός της και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη

• Να σταματήσει τώρα κάθε οικονομική – πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

• Λευτεριά στην Παλαιστίνη

 

 Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ

 

               Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

                         Γρηγόρης Καλομοίρης                                                                Σταμάτης Νικολάου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου