ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020 στην Καλαμάτα

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020 στην Καλαμάτα

Στις 24 Ιανουρίου του 2024 δικάζονται στην Καλαμάτα οι Γιακουμής Στάθης, Κάρτσωνας Σταύρος και Νίκου Δονάτος, μέλη της αντιφασιστικής κίνησης Καλαμάτας, συλληφθέντες στις 6 Δεκεμβρίου 2020 στην Καλαμάτα.

«Έγκλημά» τους ότι συμμετείχαν σε απόπειρα κινητοποίησης την επέτειο δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία.

Εκείνη τη μέρα όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, έτσι και στην Καλαμάτα εξαπολύθηκε ένα όργιο κυβερνητικής βίας. Στην Καλαμάτα οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν εντελώς αναίτια σε επιθέσεις στους παρευρισκόμενους, κάνοντας 3 προσαγωγές αγωνιστών οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις με άσκηση διώξεων!

Η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία απαγορεύοντας τη συνάθροιση «άνω των τριών», όπως είχε πράξει και στις 17 Νοέμβρη του ίδιου χρόνου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στις 26 του ίδιου μήνα, στην πανεργατική απεργία, επιτέθηκε συστηματικά σε εκείνα τα συνταγματικά δικαιώματα που την εμποδίζουν να ξεδιπλώσει ανενόχλητη την αντεργατική και αντικοινωνική της ατζέντα: στη συνάθροιση, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική ελευθερία και γενικότερα στα  δικαιώματα μας που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων ως ελάχιστα όπλα απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Οι προσαγωγές και η αστυνομική βία εντάσσονται στην ευρύτερη πολιτική περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών. Μια πολιτική που νομοθετεί την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δια του “περιορισμού τους, που χτυπάει την απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό μέσω των νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη, κλπ. Μια πολιτική που στοχεύει στο να υποχρεώσει το λαό να αποδεχτεί την φτώχεια, την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα. Για να αποδεχτεί να είναι πανάκριβο το ρεύμα, το νερό, τα βασικά είδη ανάγκης.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη πολιτική δράση, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την κινητοποίηση, είναι υπόθεση όλων μας! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής δράσης.

Απαιτούμε:

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! Απαλλαγή από κάθε κατηγορία και δίωξη των 3 συλληφθέντων.

-Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Το παράρτημα Μεσσηνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) καλεί τους συναδέλφους , -ισσες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Καλαμάτας την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, ώρα 9:00πμ.

Αθήνα, 15-01-2024

Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γρηγόρης Καλομοίρης                                   Σταμάτης Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου