ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα Νουριγιέ Γκιλμέν (Nuriye Gülmen)

 

Αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα Νουριγιέ Γκιλμέν (Nuriye Gülmen)

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, το καθεστώς Ερντογάν ενέτεινε τις επιθέσεις της σε όλους τους δημοκράτες, συνδικάτα, εργαζόμενους, κινήματα, φορείς, τον Τύπο κ.λπ.: λουκέτα, προπηλακισμοί, κατασκευασμένες διώξεις, φυλακίσεις, απολύσεις εργαζομένων στο καθημερινό του μενού. Με «νομοθετικές αποφάσεις» (KHK), με τις οποίες διοικεί τη χώρα, το καθεστώς Ερντογάν το πραξικόπημα προκειμένου να επιβάλλει μια σειρά απαγορεύσεων, για να κάμψει τους αγώνες του τουρικού λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία, να βγάλει «στην παρανομία» δικαιώματα και ελευθερίες.

Η συναδέλφισσα εκπαιδευτικός Νουριγιέ Γκιλμέν (Nuriye Gülmen) ήταν από τις/τους εργαζόμενες/ους που απολύθηκαν με τις KHK. Δεν την αποδέχθηκε. Στις 9 Νοεμβρίου 2016, ξεκίνησε την αντίστασή της, στην οδό Γιουκσέλ της Άγκυρας, κρατώντας ένα πανό με τη φράση: «Θέλουμε τη δουλειά μας πίσω». Η αντίσταση της κατατρόπωσε το φόβο και τις επιθέσεις εκφοβισμού που προσπαθούσε να επιβάλλει, έδωσε ελπίδα στον τουρκικό λαό, ότι μπορεί να αντισταθεί και να παλέψει για την Ελευθερία του και τη Δημοκρατία στη χώρα.

Το καθεστώς Ερντογάν ενεργοποιήθηκε για να αποκλείσει τη Nuriye, την οποία έκτοτε καταδιώκει συνεχώς. Ξεκίνησε να την έχει υπό κράτηση. Ωστόσο, ο αγώνας δεν σταμάτησε. Αντιθέτως, μεγάλωσε. Την συνέλαβαν, με σκοπό να τερματίσουν την απεργία πείνας των 324 ημερών που διεξήγαγαν μαζί με τον επίσης εκπαιδευτικό, Semih Özakça. Λίγο πριν τη δίκη τους, συνέλαβαν όλους τους δικηγόρους της HHB (Νομικό Γραφείο του Λαού) που θα υπερασπίζονταν την υπόθεσή τους. Μετά την απελευθέρωση της η Nuriye, συνέχισε τον αγώνα της. Ήταν παρούσα σε κάθε αντίσταση που υπήρχε.

Τον Οκτώβριο του 2020, η τουρκική κυβέρνηση τη φυλακίζει εκ νέου, με κατασκευασμένες κατηγορίες, που στηρίζονταν σε πλαστά έγγραφα και ψηφιακό υλικό. Στο δικαστήριο της επιβλήθηκε ποινή 10 ετών φυλάκισης. Η έκθεση των ειδικών εμπειρογνωμόνων του Ιδρύματος Δικαστικής Ιατρικής που στάλθηκε στο δικαστήριο αποκάλυψε ότι το ψηφιακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε ως απόδειξη για την κράτηση 120 ατόμων, μεταξύ των οποίων και η Nuriye, ήταν «κενό»:

Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει «η αλληλογραφία» για την οποία έχει κατηγορηθεί. Αποκαλύφθηκε ότι το «τηλεοπτικό ρεπορτάζ» που κατασκεύασε η αστυνομία, σχετικά με το ψηφιακό υλικό, που υποτίθεται ότι περιέχει την επικοινωνία της οργάνωσης, φτιάχτηκε μια ημέρα πριν από την κατάσχεσή του. Ξεσκεπάστηκε, με λίγα λόγια, η συνωμοσία των τουρκικών αρχών για να την συλλάβουν και να την φυλακίσουν.

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στη συναδέλφισσα Νουριγιέ Γκιλμέν (Nuriye Gülmen), που κατηγορείται για τη διαμαρτυρία της για την απόλυσή της, στην οδό Γιουκσέλ, καθώς και για την απεργία πείνας που πραγματοποίησε και απαιτεί την αθώωσή της και την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία. Η δίκη της προς το παρόν εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι δικηγόροι έχουν παρουσιάσει νέα στοιχεία.  Διώκεται και έχει φυλακιστεί από το 2020, βάσει ενός «κενού» ψηφιακού δίσκου. Η συνωμοσία για να τη φιμώσουν και να την εξαφανίσουν αποκαλύφθηκε πρωτόδικα. Όπως και το ψεύτικο κατηγορητήριο που κατέπεσε και έκανε κρότο!

Αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα Νουριγιέ Γκιλμέν (Nuriye Gülmen)

Να αθωωθεί και να απαλλαχθεί από το κατασκευασμένο κατηγορητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου