ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

Ο νέος προϋπολογισμός βρίσκει την  κοινωνία να βιώνει  ακρίβεια, υψηλή ανεργία, συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης μισθωτών, συνταξιούχων.

Η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πλέον ολοκληρωτική!!            Η Δημόσια Παιδεία υπονομεύεται και o Πολιτισμός , ηΠρόνοια….. δεν αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Με τον προϋπολογισμό διαιωνίζεται το κοινωνικά άδικο και αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα,  της έμμεσης φορολογίας και υπερφορολόγησης μισθωτών, συνταξιούχων .

Το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση επιχειρεί να το χρεώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ παραμένουν στο απυρόβλητο η φοροδιαφυγή μεγαλοεισοδηματιών και εταιριών , πέρα από τα θεσμοθετημένα φορολογικά προνόμια, εφοπλιστών, τραπεζών και πολυεθνικών.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Κοινωνική Ασφάλιση κατά 152 εκατομμύρια . Το 2024 οι συνταξιούχοι θα χάσουμε και άλλο από την αγοραστική μας δύναμη, αφού η ονομαστική αύξηση μόλις κατά 2,95% υπολείπεται κατά πολύ του πραγματικού πληθωρισμού και των υπερβολικών αυξήσεων  στα καύσιμα,  στο πετρέλαιο θέρμανσης,  στο ηλεκτρικό ρεύμα ,στα τρόφιμα . Σημειώνουμε πως πρόκειται για  ψίχουλα, γιατί η αύξηση  θα αφορά  μόνο την ανταποδοτική   σύνταξη  και όχι την Εθνική σύνταξη,  την Επικουρική και το Μέρισμα του Μετοχικού.  Μάλιστα, 750.000 συνταξιούχοι (δηλ. το 30%) δεν θα πάρουμε ούτε αυτή την πενιχρή αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς του Ν. Κατρούγκαλου  και θα αρκεστούμε σε ένα εφάπαξ γιορτινό επίδομα 100 - 200 ευρώ.                                                        

Στον αντίποδα η κυβέρνηση αποδεικνύεται αρκετά γαλαντόμα προς τις επιχειρήσεις αφού η μείωση κατά 3 μονάδες των ασφαλιστικών τους εισφορών θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους 871 εκατομμύρια  ευρώ, ποσό διπλάσιο από τη δαπάνη που προκαλεί η αύξηση κατά 2,95% των συντάξεων (430 εκατ. Ευρώ).

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων συνταξιούχων και εργαζομένων  απαιτείται  συντονισμένος και συνεχής αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά όλης της επαίσχυντης πολιτικής της  Ε.Ε, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά οι  κυβερνήσεις επί 13 χρόνια.  Αποσπασματικές ή επετειακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να ανατρέψουν τον πυρήνα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

 Αιτήματα όπως αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου και  όλων των αντιασφαλιστικών νόμων,  επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης,  κατάργηση του αντεργατικού  νόμου Χατζηδάκη, που αποβλέπει στον πλήρη έλεγχο του  συνδικαλισμού  και  στην υποταγή  του  στην κυβερνητική πολιτική είναι επίκαιρα και μας αφορούν όλους .

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ης  ΚΑΙ 14ης  ΣΥΝΤΑΞΗΣ ( ΔΩΡΑ).

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΠΑ - ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Καλούμε  τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16/12/2023, ώρα 12 μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας .

Λάρισα 14-12-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου