ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Το Πολυτεχνείο Ζει στους αγώνες του σήμερα.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr 

12.11.2023

Το Πολυτεχνείο Ζει στους αγώνες του σήμερα. 

50 χρόνια μετά και το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πάντα εδώ. Φάρος που φωτίζει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

 Καρφί στο μάτι της αντίδρασης, σ’ όλες της τις μορφές, που παλεύει λυσσασμένα να το υπονομεύσει, να το διαστρεβλώσει , να το διαγράψει από τη μνήμη του λαού μας. Δεν θα το καταφέρουν.

Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί το αδούλωτο πνεύμα του λαού μας , την απόρριψη του συμβιβασμού και της υποταγής . 

Η ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη  ’73 δεν κλόνισε και απονομιμοποίησε  μόνο το χουντικό καθεστώς. Διέλυσε πολλά από τα κατάλοιπα του μετεμφυλιακού κράτους, Συνέβαλε  στη διεύρυνση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών κατακτήσεων  του λαού. Το κυριότερο, ενίσχυσε την πεποίθηση  ότι τελικά, καμιά δύναμη δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα εξεγερμένο λαό.

50 χρόνια μετά, στους χαλεπούς καιρούς  που έχουν διαμορφωθεί από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, τα αιτήματα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» «έξω αι ΗΠΑ» «έξω το ΝΑΤΟ» είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας. Αποκτούν νέα διάσταση στην πάλη για την καθημερινή  επιβίωση, στους αγώνες για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης , για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πολεμικές συρράξεις  που πληθαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Να κλείσουνε οι αμερικανοΝΑΤΟικες βάσεις , και να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες ξανά στην πατρίδα μας. Η κυβέρνηση της χώρας μας έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί , πλήρως υποταγμένη στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στις πολεμικές αντιπαραθέσεις. Το λέμε ξεκάθαρα: οι υπαίτιοι για τη σφαγή του Πολυτεχνείου υπαγορεύουν την πολιτική της χώρας μας και κινδυνεύουμε να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί . Το Πολυτεχνείο απαιτεί δικαίωση. Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ, παρόντες , για να δώσουμε αυτή τη μάχη, μαζί με τους εργαζόμενους , τη νέα γενιά, τα παιδιά μας.

Η ΠΕΣΕΚ καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών  στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή   17 Νοέμβρη.  Καλεί τους συναδέλφους-ισσες στη συγκέντρωση   και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία. Σημείο συνάντησης  της ΠΕΣΕΚ στη συμβολή των οδών Σταδίου και  Εδουάρδου Λω στις 4μμ  .           

Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου