ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Καταγγελία για νέα λάθη στην έκδοση συντάξεων

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                          Αθήνα  23.7.2022

                                                    Προς:      κ. Τσακλόγλου  Πάνο   Υφ. Εργασίας

                                                              κ.  Διοικητή  e-ΕΦΚΑ

                                                             Διεύθυνση   συντάξεων  Δημοσίου

             Καταγγελία  για  νέα  λάθη  στην έκδοση   συντάξεων

·        Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ επανέρχεται  στο θέμα της  έκδοσης των συντάξεων με την  αυτοματοποιημένη διαδικασία (με τη μέθοδο fast track)  μετά  από νέες -δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων  για τραγικά νέα  λάθη. Είχαμε  καταγγείλει σε προηγούμενη  ανακοίνωσή μας με συγκεκριμένα στοιχεία ότι  με τη μέθοδο fast track  γινόταν  περικοπή  30%  ,     με την αιτιολογία  ότι  οι συνταξιούχοι  συνέχιζαν να εργάζονται, χωρίς να είχαν  δηλώσει κάτι σχετικό και χωρίς να  προκύπτει  από τα δικαιολογητικά   που είχαν  καταθέσει  στο ΓΛΚ.

·        Σήμερα καταγγέλλουμε εκ νέου   ότι  η έκδοση των συντάξεων με την αυτοματοποιημένη   διαδικασία δε  «διαβάζει» ή  δεν  «αναγνωρίζει»  την προϋπηρεσία  σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ  (  δηλ. πριν το διορισμό  στο  Δημόσιο) σε πολλές συνταξιοδοτήσεις  και δεν υπολογίζει σε όλες τις περιπτώσεις  τις αιτήσεις των συναδέλφων μας  για εξαγορά πλασματικών χρόνων. Συνέπεια αυτού του γεγονότος  δεν είναι μόνο ότι οι συντάξεις είναι πολύ μικρές, αλλά  ότι,  αν ληφθεί  υπόψη  ότι  τα αναδρομικά υπόκεινται  σε παρακράτηση 20% + 6% για την υγεία   και μετά αφαιρείται  το άθροισμα των προσωρινών συντάξεων,  ο συνταξιούχος  καλείται να επιστρέψει  ως «αχρεωστήτως  καταβληθέν»  το υπερβάλλον  ποσόν σε μηνιαίες δόσεις, που έχει εισπράξει  με την προσωρινή σύνταξη.  Το ποσόν  της σύνταξης  που  απομένει  είναι ελάχιστο  και με αυτό καλείται  να ζήσει  ο συνταξιούχος.

·        Επίσης σε πολλές  συνταξιοδοτικές πράξεις  ο υπολογισμός  της σύνταξης δε γίνεται από την ημερομηνία  συνταξιοδότησης (συνήθως  1.9.2021), αλλά από την ημερομηνία έκδοσης της σύνταξης  με την αυτοματοποιημένη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο  οι συνταξιούχοι  στερούνται  τις συντάξιμες  αποδοχές πολλών μηνών.

·        Επειδή  οι ενστάσεις  στο Ελεγκτικό  Συνέδριο  δεν πρόκειται να συζητηθούν πριν την παρέλευση  5ετίας και επειδή είναι σκάνδαλο  να καλείται  ο συνταξιούχος  να ζήσει  με μια κουτσουρεμένη σύνταξη   από τραγικά  λάθη της πολιτικής ηγεσίας  του  Υπουργείου  Εργασίας, απαιτούμε  να γίνει άμεσα επανέλεγχος  όλων των συντάξεων που έχουν  εκδοθεί με τη  μέθοδο  fast  track, να γίνει αποκατάσταση   των συντάξεων  και να μη  δίδονται οδηγίες από τις υπηρεσίες σας   να καταφεύγουν  σε ενστάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

·        Θεωρούμε  απαράδεκτο  να μη λαμβάνει  υπόψη  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Εργασίας  τις συνέπειες και  την ταλαιπωρία που  υφίστανται  οι συνταξιούχοι  από  ένα ανάλγητο  κράτος που αντί να τους  δίνει αναδρομικά  από την ημερομηνία της συνταξιοδότησής τους,  τους θεωρεί  «οφειλέτες»  και τους  παρακρατεί  την οφειλή αυτή  από το  ποσό της μηνιαίας κουτσουρεμένης  σύνταξής  τους .    Πέρα από απαράδεκτο, είναι εξοργιστικό  και  σκανδαλώδες.  

                            Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

2 σχόλια:

  1. Καλά κάνετε και καταγγέλλετε τα λάθη. Αλλά κορυφαίο ατόπημα της κυβέρνησης και του απαράδεκτου κ. Χατζηδάκη είναι η παραβίαση της σειράς προτεραιότητας. Που ακούστηκε να δίνει ο Χατζηδάκης συνταξεις με Α.Π το 2021 και εγώ με Α.Π 20.10.2020 να μην έχω πάρει ακόμη τη σύνταξή μου. Ο χατζηδάκης το κάνει για λόγους εντυπωσιασμούς, αλλά εμείς που περιμένουμε και έχουμε μείνει πίσω δεν τρώμε κουτόχορτο. Θα σε πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα και θα το φυσάτε και δε θα κρυώνει κ. Χατζηδάκη. Εσείς στην ΠΕΣΕΚ καλά κάνετε και προτάσσετε τα λάθη της κυβέρνησης, αλλά να τους υπενθυμίζετε ότι είναι έγκλημα η παραβίαση της σειράς προτεραιότητας. Περιμένουμε 2 χρόνια και τα νεύρα μας έχουν σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο .Πολύ ορθώς καταγγέλλετε τα ΟΛΑ τα λάθη. Είμαστε οι «δανειστές’ του κράτους δανείζουμε άτοκα χωρίς να μπορούμε ουσιαστικά να πιέσουμε για να πάρουμε πίσω τα δανεικά. Όσο για τόκους κ.λ.π πρέπει να το καταλάβουμε ότι οι τόκοι έχουν αρνητικό πρόσημο (όλο και κάτι θα σκεφτούν ή θα βρούνε για να κρατήσουν όσο περισσότερα μπορούν). Ένα από τα ατοπήματα ίσως το κορυφαίο της κυβέρνησης και του απαράδεκτου κ. Χατζηδάκη να η παραβίαση της σειράς προτεραιότητας. Που ακούστηκε να δίνει ο Χατζηδάκης συντάξεις με Α.Π το 2021 & Α.Π το 2022 και εγώ με Α.Π 19.10.2020 να μην έχω πάρει ακόμη τη σύνταξή μου. Ένα εξ ίσου πονηρό είναι ότι η Δ.Δ.Ε Πειραιά έστειλε τα δικαιολογητικά στις 11-92020 και το Γ.Λ.Κ τα έχει δώσει πρωτόκολλο στις 19-10-2020. Ο Χατζηδάκης το κάνει για λόγους εντυπωσιασμούς, και μας σπρώχνει για πριν τις εκλογές . Ν μας εκκαθαρίσει τότε και να νομίζει ότι κέρδισε τον ψήφο μας,αλλά εμείς που περιμένουμε και έχουμε μείνει πίσω δεν τρώμε κουτόχορτο. Η πληρωμή θα γίνει με το ίδιο νόμισμα της διετούς και αναμονής ,θα το φυσάει και δε θα κρυώνει . Εσείς στην ΠΕΣΕΚ καλά κάνετε και προτάσσετε τα λάθη της κυβέρνησης, αλλά να τους υπενθυμίζετε ότι είναι έγκλημα η παραβίαση της σειράς προτεραιότητας ανεξάρτητα αν ξέρουν ονόματα των καθοριζομένων …ή όχι . Μετά από διετή και αναμονή φθάσαμε σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση και η ψυχική μας υγεία κλονίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή