ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Και καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης των συντάξεων και προχειρότητα στον υπολογισμό των συντάξεων

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                                      Αθήνα   12.7.2022

                                              Προς:      κ. Τσακλόγλου  Πάνο   Υφ. Εργασίας

                                                              κ.  Διοικητή  e-ΕΦΚΑ

                                                    Κοιν:   Διεύθυνση   συντάξεων  Δημοσίου

  Και καταστρατήγηση  της σειράς έκδοσης των συντάξεων   και προχειρότητα  στον υπολογισμό των συντάξεων

 

1.     Η Π.Ε.Σ.ΕΚ   κατήγγειλε, πριν από λίγες ημέρες, την καταστρατήγηση   της σειράς έκδοσης των συντάξεων. Η  καταστρατήγηση δημιούργησε  δικαιολογημένα παράπονα  στους συναδέλφους που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια  να εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους    και  τουλάχιστον 4  χρόνια η Επικουρική.

2.     Σήμερα, πέρα από την καταστρατήγηση της  σειράς έκδοσης των συντάξεων, οι υπηρεσίες σας εκδίδουν συντάξεις με προχειρότητα  και με  τραγικά λάθη  χωρίς κανένα σεβασμό  απέναντι  σε ανθρώπους που μόχθησαν μια ζωή.   Στις  περισσότερες  συντάξεις -που εκδίδονται με τη μέθοδο fast track και υπογράφονται  από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και όχι από τη διευθύντρια  της Δ/νσης συντάξεων Δημοσίου και  χωρίς να αναφέρεται ο  αρμόδιος υπάλληλος  που χρεώνεται και   έχει την ευθύνη υπολογισμού  σύνταξης που του έχει ανατεθεί -  έχει γίνει  περικοπή   30%, ακόμη και 60%(!), με βάση  τον προηγούμενο νόμο (που έχει καταργηθεί),     με την αιτιολογία  ότι  οι συνταξιούχοι  συνεχίζουν να εργάζονται, χωρίς να έχουν  δηλώσει κάτι σχετικό και χωρίς να  προκύπτει  από τα δικαιολογητικά  που έχουν  καταθέσει  στο ΓΛΚ. 

3.     Επειδή  η  ευθύνη  βαραίνει  αποκλειστικά  τις υπηρεσίες σας,  πρέπει άμεσα  να γίνει επανέλεγχος όλων των συντάξεων   που έχουν εκδοθεί  με τη μέθοδο   fast  track   και να γίνει αποκατάσταση   των συντάξεων. Είναι  απαράδεκτο  να καλούνται οι  συνάδελφοι     να υποβάλουν  ενστάσεις, ενώ  οι υπηρεσίες του υπουργείου σας ευθύνονται  για τα λάθη  και   έχουν ενημερωθεί    για τις ευθύνες που έχουν.  Σημειωτέον  ότι με μέθοδο  fast  track   εκδίδονται   συντάξεις  συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν  μετά την  1.9.2021, ενώ το ΓΛΚ  επεξεργάζεται συντάξεις  με Α.Π  5 Οκτωβρίου  2020. Συνημμένα σας καταθέτουμε  ενδεικτικά  ονόματα συναδέλφων με το ΑΦΜ,  των οποίων  οι συντάξεις   έχουν   εκδοθεί με περικοπή  30%  λόγω δήθεν εργασίας μετά  τη συνταξιοδότησή τους. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  επιμένει  και απαιτεί να σταματήσει  η καταστρατήγηση  της σειράς έκδοσης  των συντάξεων.  Την ευθύνη  για τη μεγάλη  καθυστέρηση έκδοσης των  συντάξεων  φέρει  το  Υπουργείο Εργασίας.

                                           Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                   Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου