ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                             Αθήνα    8.7.2022

                        Σχετικά με τις  πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

·        Με βάση  το ν. Κατρούγκαλου (ν.4336/2015)  και τον προηγούμενο ν. 3865/2010, όσοι  θεμελίωναν   25ετία το  2010 ( μόνο γυναίκες)  ή το 2011, ή 2012( άντρες και γυναίκες)  μπορούσαν  να συνταξιοδοτηθούν  με μειωμένη  σύνταξη  στα 55 ή στα 56 ή στα 58  αντίστοιχα.

·        Μέχρι  τώρα οι συνάδελφοι  γνώριζαν ότι όσοι   θεμελίωναν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα  με τη συμπλήρωση 25ετίας  μπορούσαν  να συνταξιοδοτηθούν  οποτεδήποτε με τη συμπλήρωση  των ηλικιών που αναφέρθηκαν.  

·          Το ΝΣΚ  γνωμοδότησε ότι  μετά την 1.1.2022 πρέπει να καταργηθεί  η πρόωρη συνταξιοδότηση για όσους συμπληρώνουν  την ηλικία των 55 ή  56 ή 58  μετά την 1.1. 2022, με  βάση  το  έτος θεμελίωσης της 25ετίας. Επειδή  ο αρμόδιος  Υφυπουργός   Κοινωνικής  Ασφάλισης  είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι  « τα θεμελιωμένα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν και μετά την 1.1.2022», απαιτούμε  να μη γίνει δεκτή  η γνωμοδότηση  του ΝΣΚ από το  αρμόδιο  Υπουργείο.

·        Με βάση το ν. Κατρούγκαλου  τα ηλικιακά όρια  συνταξιοδότησης ανατράπηκαν  άρδην και   σε πολλούς  προστέθηκαν πάνω  από  10 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν.  Και αν ληφθεί  υπόψη  ότι κανένας  εργαζόμενος  δεν πρόκειται  στα 62  να   έχει 40 χρόνια εργασίας  και όλοι  θα συνταξιοδοτούνται  στα 67,   είναι απαράδεκτο  αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, να θεσπίζει,   με το πρόσχημα  της γνωμοδότησης του ΝΣΚ,  δυσμενέστερες διατάξεις.

·        Απαιτούμε και  διεκδικούμε και θα διεκδικούμε  την κατάργηση  και των δύο νόμων  Κατρούγκαλου  ( 4336/2015  για τα ηλικιακά όρια  και 4387/2016 για τον τρόπο  υπολογισμού των συντάξεων). Γιατί δεν είναι λύση η αποσπασματική  διεκδίκηση από ένα νόμο λαιμητόμο, που έχει ενταφιάσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και  έχει καταντήσει τις συντάξεις μας  προνοιακά επιδόματα.

                                                                     

                                           Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                   Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου   

2 σχόλια:

  1. Συντηρείται μεθοδευμένα η επικράτηση του χάους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντηρείται μεθοδευμένα η επικράτηση του χάους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή