ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Σχετικά με την καταγγελία της Π.Ε.Σ.ΕΚ για την καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης των συντάξεων. Απάντηση από Γ. Δ/νση Συντάξεων Δημοσίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                            Αθήνα   15.7.2022

Σχετικά με την καταγγελία  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  για την καταστρατήγηση  της σειράς έκδοσης των συντάξεων.  Απάντηση  από  Γ. Δ/νση Συντάξεων Δημοσίου

Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  είχε καταγγείλει  την πολιτική  ηγεσία του  Υπουργείου  Εργασίας και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης των συντάξεων. Όταν συνάδελφοι περιμένουν πάνω από δύο  χρόνια για την έκδοση της σύνταξής τους,  είναι απαράδεκτο  να γίνεται καταστρατήγηση της σειράς με βάση τον Α.Π. Στην απάντηση που μας έστειλε η  Γενική Διεύθυνση  Συντάξεων  Δημοσίου(παρατίθεται  πιο κάτω) παραδέχεται ότι το Λογισμικό που   χρησιμοποιείται  για τη μηχανογραφική  έκδοση  των συντάξεων δεν τηρείται  η σειρά  με βάση  την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων  συνταξιοδότησης.  Αυτό  είναι  απαράδεκτο  για μας  και δε δεχόμαστε καμία δικαιολογία. Έπρεπε  να είχαν  προβλέψει  αυτό και βέβαια ούτε  δεχόμαστε  ότι είναι ευθύνη του Παρόχου ( Ιδιωτικού  φορέα).

Τώρα έχουν προστεθεί  και τα τραγικά λάθη στην έκδοση των συντάξεων, για τα οποία έχουμε κάνει  καταγγελία και καθημερινά  καταφθάνουν  διαμαρτυρίες  στο  Σωματείο μας.

                                                                       Από το   Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 

 

 

e-ΕΦΚΑ Γ.Δ. Συντάξεων Δημοσίου <gd.sintaxeondt@efka.gov.gr>

*      14 Ιουλ 2022, 1:12 μ.μ. ς)

https://mail.google.com/mail/u/1/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/1/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/1/images/cleardot.gif

Καλησπέρα σας

 

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της αυτοματοποιημένης διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων του Δημοσίου Τομέα, έχει ξεκινήσει η σταδιακή διεκπεραίωση τους.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων συντάξεων με τη χειρόγραφη διαδικασία κατά απόλυτη σειρά πρωτοκόλλου.

Στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χρησιμοποιούνται παραδοχές ανεξάρτητα της ημερομηνίας κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης (ΦΕΚ 2152/3.5.22).
Με το υπάρχον λογισμικό που χρησιμοποιεί η ΓΓΠΣΔΤ άρχισε η διεκπεραίωση των απλών περιπτώσεων (εκδόθηκαν ήδη 5ος και 6ος/22,  3.415 αποφάσεις). 
και στη συνέχεια προχωράμε σταδιακά με περισσότερες σύνθετες, μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της  διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών συντάξεων.

Εξυπακούεται ότι ένας αριθμός σύνθετων περιπτώσεων που δεν θα εκδοθεί αυτοματοποιημένα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί με τη συνήθη χειρόγραφη διαδικασία.

Στόχος μας είναι με κάθε πρόσφορο τρόπο να διεκπεραιωθεί το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων.

Σας ενημερώνουμε ότι μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής οι παραδοχές διεκπεραίωσης του λογισμικού προσδιορίζουν τη σειρά και όχι η ημερομηνία κατάθεσης.
Η ΓΔΣΔΤ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει  χρονικά και ονομαστικά ποιες περιπτώσεις διεκπεραιώνονται, αφού αυτό το προσδιορίζουν κάθε φορά οι παραδοχές του λογισμικού.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσουμε το σύνολο των συνταξιοδοτικών αιτημάτων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση

 

 

e-ΕΦΚΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Προϊστάμενος

Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα

Τηλ.: +30 210 3270502-503

e-mail: gd.sintaxeondt@efka.gov.gr

Σταδίου 31, τ.κ. 10559, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου