ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                         Αθήνα     25.10.2019

Επείγουσα    ενημέρωση   για την κάρτα ελεύθερης εισόδου     στα     Μουσεία και   αρχαιολογικούς    χώρους

·        Το  Υπουργείο   Πολιτισμού  με χθεσινή  ανακοίνωσή του (24.10.2019) ακυρώνει   την απόφαση της προηγούμενης   κυβέρνησης (ΦΕΚ 2666/1.7.2019) και  επαναχορηγεί το δικαίωμα   ελεύθερης  εισόδου στα Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και  στους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς.  
·        Οι συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί θεώρησαν  «ύβριν»   τον αποκλεισμό τους   και με  επιστολή τους  προς την Υπουργό  Πολιτισμού   και με  κινητοποίηση  με άλλα  σωματεία έξω από το Υπουργείο   ζήτησαν  την ακύρωση  της  σχετικής  απόφασης.
·        Το  Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ   εκφράζει  την ικανοποίησή  του  για τη θετική αυτή εξέλιξη.   Διεκδικήσαμε   ένα αυτονόητο  δικαίωμα  που είχαμε   και   δεν μπορούμε  να εξηγήσουμε  τους λόγους που η προηγούμενη  ηγεσία του Υπουργείου  Πολιτισμού έκρινε  ότι έπρεπε   να τιμωρηθούν  οι συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί με αποκλεισμό   από την ελεύθερη  πρόσβαση   σε χώρους  Πολιτισμού. 
·       Στο  blog   της Π.Ε.Σ.ΕΚ  αναρτάται  ταυτόχρονα  η   απόφαση (κλικ)  του Υπουργείου   Πολιτισμού   και η  ανακοίνωση (κλικ) του ίδιου Υπουργείου   σχετικά  με την ελεύθερη  πρόσβαση  στα Μουσεία  και αρχαιολογικούς  χώρους.
·        Η κάρτα  εκδίδεται από  τα  Μουσεία  με τη συνταξιοδοτική  πράξη   και δύο   φωτογραφίες.   Ισχύει  για 3 χρόνια.  

Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας
 Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. Η απόφαση που αναφέρετε ΔΕΝ υπάρχει στις ανακοινώσεις του υπουργείου. Έχω πάρει τηλέφωνο στο υπουργείο στο αρμόδιο τμήμα και η απάντηση του υπαλλήλου είναι ότι οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ δικαιούνται την κάρτα με βάσει την τελευταία υπουργική απόφαση ΦΕΚ 3976 Β' / 31-10-2019. Τώρα πως βρέθηκε αυτή η απόφαση σε σας δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα 22-3-22 που προσπάθησα να επανεκδώσω κάρτα με έδιωξαν λέγοντάς μου πως οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται κάρτας ελεύθερης εισόδου.

      Διαγραφή