ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Φεύγει ο νόμος που ……………..παραμένει

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                              Αθήνα   4.10.2019
                             Σχετικά  με τον επανυπολογισμό  των συντάξεων
                           Φεύγει    ο  νόμος   που ……………..παραμένει
·      Δεν  είχαμε  καμία  αμφιβολία  ότι  ο επανυπολογισμός  των συντάξεων  με το ν. Κατρούγκαλου   θα   σήμαινε σφαγή  των συντάξεών μας .  Ουδέποτε   είχαμε πιστέψει   στα ψέματα  των Κατρούγκαλου και  Αχτσιόγλου-  Υπουργών  κοινωνικής ασφάλισης της  κυβέρνησης Σύριζα-  ότι  με τον επανυπολογισμό   δε θα μειωθούν οι συντάξεις μας , αλλά  ότι    κάποιοι θα πάρουν   και αυξήσεις(!).
·    Είχαμε επίσης  προειδοποιήσει  ότι ,  με την ενσωμάτωση  του επιδόματος   εξομάλυνσης   και των οικογενειακών επιδομάτων  στην προσωπική   διαφορά,  αυτή  θα  υπερέβαινε   το 20%. 
·    Από τη δημοσιοποίηση ( 3   Οκτώβρη)     του επανυπολογισμού   από  το Υπουργείο εργασίας  προκύπτει ότι η προσωπική   διαφορά   κυμαίνεται   από 20% έως 30%  επί  των ήδη  κομμένων  αποδοχών μας.   Η προσωπική διαφορά  δεν αποτελεί σύνταξη, επομένως  μπορεί,  όποτε  θελήσει,   η εκάστοτε   κυβέρνηση    να την εξαφανίσει και, σύμφωνα  με το ν. της  κυβέρνησης   Σύριζα  που ισχύει  ακόμη  (Νόμος 4583/2018ΦΕΚ Τεύχος Α 212/18.12.2018),  μετά το ξεπάγωμα των συντάξεων από 1.1.2023,   «θα  συμψηφίζεται  μέχρι  την πλήρη  εξάλειψή της , συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε  αναπροσαρμογή των συντάξεων». Αυτό   σημαίνει  ότι,  μέχρι  να «αποδημήσουμε   εις Κύριον», οι  πενιχρές συντάξεις μας  στην καλύτερη  περίπτωση  θα μείνουν παγωμένες   και στη  χειρότερη , αν   γίνει περικοπή   της προσωπικής διαφοράς,  θα   μετατραπούν σε  ένα φιλοδώρημα.
·     Εμείς  ποτέ   δεν αποδεχθήκαμε   τις μνημονιακές  κρατήσεις  στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,  την κατάργηση  των δώρων  και τις μειώσεις στο  ΕΦΑΠΑΞ  από τις κυβερνήσεις   Παπανδρέου,   Σαμαρά- Βενιζέλου,  Τσίπρα- Καμένου. Ούτε   την εφαρμογή  του ν. Κατρούγκαλου    στους νέους συνταξιούχους. Ούτε   αποδεχόμαστε τον επανυπολογισμό  των συντάξεών μας και την προσωπική διαφορά.   Ούτε  την ιδιωτικοποίηση  της  επικουρικής ασφάλισης,  για να γίνει  βορά   από τις  ιδιωτικές ασφαλιστικές  εταιρείες. Ούτε    τους ατομικούς  κουμπαράδες και το  βάρβαρο   ανταποδοτικό   σύστημα   στην  κοινωνική ασφάλιση.
·       Η  κοινωνική ασφάλιση  ή θα στηρίζεται   στο αναδιανεμητικό σύστημα  με την εγγύηση  του κράτους  ή θα  την εξαφανίσουν.   
·            Καλούμε  την κυβέρνηση:
1.      Να καταργήσει  το ν.  Κατρούγκαλου , όπως  είχε   δεσμευτεί  προεκλογικά  και να επιστρέψει   τις   επί  πλέον  περικοπές     -αναδρομικά   από   13.5.2016-   στους νέους συνταξιούχους.
2.       Να  καταργήσει άμεσα  τον επανυπολογισμό   και την  προσωπική   διαφορά  η οποία  επικρέμαται  πάνω  από τα κεφάλια μας .
3.         Να  επιστρέψει  όλα τα κλεμμένα.
4.        Να   καταβάλει   άμεσα  τα αναδρομικά.
·           Απαιτούμε και δεν επαιτούμε.
·     Διεκδικούμε  να  ζούμε με αξιοπρέπεια  και  με υπερηφάνεια  τα υπόλοιπα  χρόνια της ζωής μας.
·  Υπενθυμίζουμε  προς  πάσαν  κατεύθυνση ότι  όλες οι προηγούμενες   κυβερνήσεις  δοκίμασαν  την οργή των συνταξιούχων  και   αισθάνθηκαν  τη δύναμη  του συνταξιουχικού κινήματος.  Και όχι  μόνο στην κάλπη.


                                    
                                                     Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                  Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                              Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

3 σχόλια:

  1. Με τα αναδρομικά τι γίνεται; Αν μπορείτε, , να βγάλετε μια ενημερωτική ανακοίνωση που να μας κατατοπίζει. Έχουμε ζαλιστεί από τις πρωινές εκπομπές. τα παίρνουμε, δε τα παίρνουμε, 10 μήνες , 5 χρόνια. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί τόσο που μερικές φορές, όταν ακούω τους δικηγόρους, ετοιμάζουμε να αλλάξω αυτοκίνητο. Χαιρετισμούς από Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημιουργική ασαφεια λέγετε αυτό....... Αλλα σκέψου ότι δεν είναι επίσης καθόλου εύκολο να αποφασίσεις τι αυτοκίνητο να παρεις !Βενζίνη ,Πετρέλαιο, Αεριού η Ηλεκτρικό; Γι αυτό άστο να πάει!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι πάλι και είναι ερώτημα πολλών συνταξιούχων που έχουμε δώσει αρκετά στους δικηγόρους. Τελικά δικαιούμαστε αναδρομικά; Τι λέει η απόφαση του συμβουλίου Επικρατείας για τα αναδρομικά; δικαιούμαστε 10 μήνες ή τίποτα; Είχαμε κάνει και αγωγή για το εφαπαξ; Το πρωί στα κανάλια άλλα λέει ο Μητρόπουλος , άλλα ο Μπούρλος, άλλα ο Ρωμανιάς. Μια υπεύθυνη ενημέρωση περιμένουν όλοι οι συνταξιούχοι. Στα Χανιά όλοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία τον Μάρτη κάνανε αγωγές. Και εμείς οι συνταξιούχοι, γιατί εδώ στην επαρχία όλοι οι σύλλογοι των συνταξιούχων, Δημοσίου, ΙΚΑ, των Τραπεζών κάνανε αγωγές. Κανένας δεν μας διαφωτίζει. Το σωματείο των εκπαιδευτικών θα βγάλει κάποια ενημέρωσης; Συντ. δάσκαλος

      Διαγραφή