ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΠΕΣΕΚ: Να αθωωθεί ο Γιώργος Χαρίσης και κάθε συνδικαλιστής/στρια που διώκεται για τη δράση του/της

 


Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της στο Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλος της ΕΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, πρώην μέλος της ΕΕ και του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και απαιτεί την αθώωσή του στη δίκη για την έφεση που άσκησε στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, απόρροια των ποινικών διώξεων που υφίστανται συνδικαλιστές/στριες από το δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη. Εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, στις 11 Απρίλη 2024, ώρα 11πμ.

Ο συνδικαλιστής βρέθηκε στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής και καταδικάστηκε για την αναδημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό ψηφισμάτων αλληλεγγύης Ομοσπονδιών και Συλλόγων σε εκλεγμένη εκπρόσωπο των εργαζομένων, η οποία διώκεται ποινικά και πειθαρχικά και η ίδια από το δήμαρχο Αλίμου λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης. Στα ψηφίσματα, καταγγέλλεται η αντιδημοκρατική και αντεργατική συμπεριφορά του δημάρχου, που έχει στήσει «βιομηχανία διώξεων» κατά συνδικαλιστών/στριών που αντιστέκονται στην αφαίρεση κατακτημένων δικαιωμάτων, προκειμένου να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας και να χτυπήσει εργασιακά δικαιώματα

Η περίπτωση όμως του δημάρχου Αλίμου δεν είναι η μοναδική. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της υπουργού Εσωτερικών, που έβγαλε «στην παρανομία» την Απεργία-Αποχή της ΑΔΕΔΥ από την «αξιολόγηση» του ν.Βορίδη. Στο χώρο της εκπαίδευσης, συνάδελφοι/ισσες διώκονται για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που οργάνωσαν τα σωματεία τους ενάντια σε αντιεκπαιδευτικά μέτρα ή για τη συμμετοχή τους σε λαϊκές κινητοποιήσεις, ακόμα  και για τη δημόσια διατύπωση γνώμης. Στις διώξεις προστίθενται και αυτές των προέδρων της ΠΕΝΕΝ, του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ «Αγ. Σάββας», του  Σωματείου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ που απολύθηκε λόγω συμμετοχής του σε κινητοποίηση του Συλλόγου (παράλληλα έχει ασκηθεί ΕΔΕ σε βάρος όλων των μελών του ΔΣ), του προέδρου του ΕΚΠ και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ με την κατηγορία της αυτοδικίας που κατέπεσε στο δικαστήριο. Όλες οι διώξεις που δεν έχουν τελειωμό εντάσσονται στις γενικότερες κατευθύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ  για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης.

Η ΠΕΣΕΚ:

Απαιτεί την αθώωσή του Γιώργου Χαρίση και την παύση όλων των συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων

Στηρίζει με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων για υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών διεκδικήσεων δε θα περάσει.

 

Αθήνα, 27-03-24

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Νικολάου

Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου