ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                        Αθήνα   13.2.2027 

  Συμπαράσταση  στον αγώνα των εκπαιδευτικών που απεργούν   15 Φεβρουαρίου.   Συλλαλητήριο, ώρα 10.30 ,Προπύλαια.

·        Οι  συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  συμπαρίστανται στον αγώνα  των συναδέλφων μας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια  στην αξιολόγηση- χειραγώγηση,  στην κατηγοριοποίηση των σχολείων,  στον αυταρχικό  ιεραρχικό έλεγχο και ενάντια στον εκβιασμό που  επιχειρεί το  Υπουργείο Παιδείας  στους νεοδιόριστους με τη μονιμοποίησή τους  σε περίπτωση  που δε δεχθούν  την αξιολόγηση – χειραγώγηση. 

·        Επί πλέον  οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες  αναπληρωτές  που  είναι οι γυρολόγοι της εκπαίδευσης, καλύπτοντας  κενά  σε 4  τουλάχιστον σχολεία.  Μέσα σε ένα τέτοιο άθλιο  εργασιακό καθεστώς –που ντροπιάζει όλους μας-   δεν τίθεται θέμα  παιδαγωγικής  ελευθερίας  και προσφοράς   από τους συναδέλφους μας. 

                                                                                                          

                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

3 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Προκαταβολή των 100 ευρώ για τις επικουρικές που καθυστερούν αφορούν όλους ; Και τους συνταξιούχους του 2022; Γιατί δεν υπάρχει διευκρίνιση στις εφημερίδες ή στην TV. Ευχαριστώ συνταξιούχος του 2020 και η σύζυγός μου από 1.9. 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι συνταξιούχος του 2018. Επομένως δεν συνταξιοδοτήθηκα πριν από το νόμο Κατρούγκαλου και περίμενα να πάρω την αύξηση 7,75% ολόκληρη. Αλλά πήρα με μικτή σύνταξη 1186 ευρώ 11,80 ευρώ. Παίρνω στο λογιστήριο κανένας δεν απαντά. Πήρα στον ΕΦΚΑ μου είπαν θα με ενημερώσουν τηλεφωνικά, αλλά σιγή. Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Π.Ε.ΣΕΚ: Επειδή συνταξιοδοτηθήκατε το 2018, είχατε προφανώς μείωση με το ν. Κατρούγκαλου άνω του 20% συγκριτικά με όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το νόμο του (13.5.2016). Γι' αυτό έχετε προσωπική διαφορά και έτσι δικαιολογείται η μικρή αύξηση.

      Διαγραφή