ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ενημέρωση για την έκτακτη Γ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ ,Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                  Αθήνα   5.2.2023 

 

  Ενημέρωση   για την έκτακτη   Γ.Σ   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ ,Τρίτη   7  Φεβρουαρίου  2023

                       Ώρα  18.00, αίθουσα Ελλήνων Λογοτεχνών

                       Γ. Γενναδίου   8 και Ακαδημίας, 8ος όροφος    

     

·        Για τους συναδέλφους, κυρίως της  επαρχίας,  μπορούν να παρακολουθήσουν  τη Γ.Σ διαδικτυακά στη παρακάτω  διεύθυνση:

 

https://us02web.zoom.us/j/87187939130?pwd=YTFJTkRyMHVZZU9ZZnNCU0MzSzFpUT09

 

·        Υπενθυμίζουμε  τα θέματα: Τα απαράδεκτα  λάθη  στην έκδοση των συντάξεων, που συνεχίζονται, η   καταστρατήγηση   της σειράς   έκδοσης των συντάξεων, οι  «αυξήσεις»  στις συντάξεις μας,  ο ανύπαρκτος  προσωπικός Γιατρός και  οι  επόμενες  κινητοποιήσεις μας. 

·        Για το   θέμα του προσωπικού  Γιατρού  και γενικότερα  για τα  προβλήματα  της Δημόσιας Υγείας έχουμε προσκαλέσει και θα μας  ενημερώσει σχετικά ο παθολόγος   Γιατρός Καραβάς  Αντώνης  που υπηρετεί  στο  Κέντρο  Υγείας  Ηλιούπολης.

·        Το Δ.Σ   καλεί ιδιαίτερα τους συναδέλφους  που  έχουν «γευτεί»  την αυτοματοποιημένη   διαδικασία έκδοσης των συντάξεων του  Χατζηδάκη  (fast  track) για ενημέρωση  και για  δυναμική διεκδίκηση επανυπολογισμού  των συντάξεων.

 

                                   Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

2 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, κάτι πρέπει να κάνετε πιο δυναμικά. Με ποια λογική βγαίνει η σύνταξη συναδέλφου που έφυγε το 2022 και εγώ που έφυγα το 2020 περιμένω ακόμη. Ν α μας πει ο κ. Χατζιδάκης πότε συνέβαινε αυτό στο παρελθόν; Ή πρέπει να χαίρομαι και να ζητωκραυγάζω που πήρα το ΜΕΤΟΧΙΚΌ σε 8 μήνες 217 το τρίμηνο, ενώ πλήρωνα 80 ευρώ το μήνα. Και από πάνω να μου λένε στο λογιστήριο οτι δεν ξε΄ρουνε τίποτα γιατί την έχει αναλάβει το fast track. Tι είναι το fast track; Υπηρεσία που εδρεύει στην Αφρική και δε γνωρίζει από σειρά προτεραιότητας; Αναγκάστηκα να κατέβω από τα Τρίκαλα γιατί στο λογιστήριο δεν ξέρουν πως λειτουργούν τα τηλέφωνα, για να μου πουν ότι φταίει το fast track.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι κ εγώ μια από τις/τους οργισμένους συνταξιούχους του 2021(Εφυγα Σεπτ.2021 σε ηλικία 66 χρονών και 6 μηνών) με διαδοχική ασφάλιση ΙΚΑ(868 ημέρες)-ΤΕΒΕ (09/1985-06/2001)-ΔΗΜΟΣΙΟ ( 31/8/2001-31/8/2021-6000 ημερες)Ενώ στο ΔΑΥΚ είναι και τα τρία ταμεία δηλωμένα,η σύνταξη που μου έβγαλαν είναι για τα 23 χρόνια έμμισθης εργασίας στο ποσό των 642,23 ευρώ ( 384 η εθνική + 258,23 η ανταποδοτική). Το ΤΕΒΕ δεν έχει συνυπολογιστεί,διότι δεν το έχει περάσει στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Ο τοπικός ΕΦΚΑ-στον οποίο διαμαρτυρήθηκα, στείλαμε απλά μια αίτηση προς τον e-EΦΚΑ ζητώντας τροποποίηση της απόφασης με προσμέτρηση του χρόνου ασφάλισης μου στον ΟΑΕΕ στις 3/10/22.Επίσης έπαιρνα έναντι 560 ευρώ, που μάλλον έκριναν πως κακώς τα έπαιρνα γι αυτό και από τον Σεπτέμβριο του '22 μέχρι και τον Ιούνιο του '23 παίρνω και θα παίρνω 430 ευρώ. Κάτι σαν ''τιμωρία''. Συνάδελφοι μικρότεροι από εμένα με λιγότερα χρόνια εργασίας πήραν ακριβώς την ίδια περίοδο ολόκληρη τη σύνταξη τους π.χ συν/λφος με 10 χρόνια ΤΕΒΕ και 25 χρόνια δημόσιο. Εχω κάνει -μέσω δικηγόρου- έφεση στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οπως καταλαβαίνετε ανήκω στην κατώτατη βαθμίδα των συνταξιούχων γιατί μετά από 38χρόνια και 10 μήνες εργάσιμου χρόνου μου ζητάνε να ζήσω με 430 ευρώ ! Το σύστημα δεν λειτουργεί ,δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει με ''βελτιώσεις'' έγκυρα και έγκαιρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή